GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

YARIŞMA

UNDP Türkiye Görsel İçerik Yarışması

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye, kadına yönelik şiddet konulu bir görsel içerik yarışması düzenliyor. Yarışma; kadına yönelik şiddet sorununu, biçimlerini, çevrenin ve kurumların şiddete tepkilerini sorumlu, etik ve basmakalıp olmayan bir şekilde anlatan görsel içerikleri bir araya getirerek bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.



Bunun yanında, şiddete maruz kalan kadınların güçlenmeleri, şiddet karşısında verilen hak mücadelesinin desteklenmesi, şiddet sürecinde ve sonrasında ihtiyaç duyulan destek ve doğru bilgiye erişim mekanizmalarının ortaya çıkarılması ve mağdurların maruz kaldıkları şiddetin ardından yalnız olmadıklarının gösterilmesi kapsamında dayanışma göstermek ve bu yolla kadınların güçlenmesine destek olmak da yarışmanın diğer amaçları arasında yer alıyor. Yarışmaya gönderilen eserler, ödül almasalar dahi bu yılın ikinci yarısında UNDP tarafından organize edilecek bir sergide yer alacaklar.

Fotoğraf, resim, illüstrasyon, grafik tasarım, kolaj ya da karma teknikleri içeren çalışmaları kapsayan yarışmaya katılım ücretsiz, son katılım tarihi ise 28 Şubat 2022.

Katılım koşullarının detaylarını yarışma şartnamesinden öğrenebilir ve yarışmaya buradan çevrimiçi başvuru yapabilirsiniz.