GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

ETKİNLİK

Jeff Talks: Engin Ayaz, Kerem Alper

Manifold tarafından düzenlenen Jeff Talks etkinliği ATÖLYE’nin kurucu ortakları Engin Ayaz ve Kerem Alper ile devam ediyor. 18 Mayıs 2019 Cumartesi günü Studio-X İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinlik, saat 17.30'da başlayacak hurmalı yulaflı vegan kek ve kahve ikramının ardından 18.30 itibarıyla sunum ile devam edecek.

Mimari tasarım ve mühendislik eğitimi almış, sistem odaklı düşünme, sürdürülebilirlik ve etkileşim tasarımı alanlarında çalışan disiplinlerötesi tasarımcı Engin Ayaz, tasarım projelerini ATÖLYE bünyesinde yürütüyor. Matematik, çevre bilimleri ve disiplinlerarası tasarım eğitimi almış ve 2014 yılında British Counsil tarafından Genç Yaratıcı Girişimci Ödülü’ne layık görülen Kerem Alper ise ATÖLYE’de iş geliştirme ve stratejiden sorumlu. Ayaz ve Alper, Jeff Talks kapsamında hem bireysel hikâyelerini hem de ATÖLYE deneyimlerini paylaşacaklar.



Öte yandan, “Çalışan Harfler” dizisi çerçevesinde, her sunumla birlikte Türkiye’de tasarlanmış ve üretilmiş bir fontu tanıtmayı amaçlayan Jeff Talks, diziyi geçtiğimiz mart ayında gerçekleşen Gizem Aytaç sunumu için Taner Ardalı’nın tasarladığı Logen Sans ile başlatmıştı. Dizi, Engin Ayaz ve Kerem Alper'in sunumu için Oğuzhan Cengiz tarafından tasarlanan Milas Text ile devam ediyor. Tasarımcının yarattığı Milas ailesinin gövde metin yazı tipi olan Milas Text, beş ağırlık ve gerçek italikleriyle toplam on fonttan oluşuyor. Milas, zengin OpenType özelliklerine sahip. Latin alfabesi veya Kiril alfabesi kullanan iki yüze yakın dili destekliyor ve binden fazla karakter içeriyor.

Jeff Talks herkese açık ve ücretsiz.