GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

SERGİ

Hareketli Afişin Olasılıkları Üzerine Bir Araştırma

Studio-X İstanbul, Grafist 22-22. İstanbul Grafik Tasarım Günleri kapsamında, günümüzde hareketin afiş tasarımındaki rolü üzerine odaklanan “Sıfırdan Başlamak” sergisine ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de, hareketli afiş üzerine yapılan ilk sergi niteliğindeki “Sıfırdan Başlamak”, Başak Ürkmez ve Lamia Karaali’nin koordinatörlüğünde gerçekleşiyor.


Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Ana Sanat Dalı yüksek lisans programı Animasyon dersi kapsamında gerçekleştirilen ve her bir tasarımcının algılama aralığı, müzik, sekans, uyumluluk, artırılmış gerçeklik, ses, döngü gibi 7 farklı yaklaşımla afişte hareketi ele aldığı serginin tasarımını Erman Yılmaz gerçekleştirdi.




Caner Çokbulan, Ceyda Kalyoncu, Emel Karadeniz, Volkan Ölmez, Gülce Ertopuz, Sarp Sözdinler ve Talip Özer’in çalışmalarından oluşan “Sıfırdan Başlamak” 15 Mayıs’a dek sürecek. Öte yandan, serginin oluşum aşamasında, bu alanda çalışan uluslararası tasarımcılar ve Ellen Lupton, Steven Heller gibi kuramcılar ile gerçekleştirilen röportajlar da Grafist 22 kitabında yer alacak.