GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

ETKİNLİK

“Geleceği Tasarlamak”: Sanal Misafir Tasarımcı Programı’na Çağrı

İstanbul Tasarım Bienali, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte başlatacağı sanal misafir tasarımcı programı “Geleceği Tasarlamak” kapsamında Hollanda ve Türkiye’den genç tasarımcılara çağrı yapıyor. Programa, tasarımın herhangi bir alanında üniversite düzeyinde eğitim almış, Hollanda’da ya da Türkiye’de yaşayan ve çalışan, 30 yaşın altındaki tasarımcılar başvurabilir. Açık çağrı sonunda programa, 5’i Hollanda’dan, 5’i Türkiye’den olmak üzere 10 katılımcı seçilecek.

  

“Geleceği Tasarlamak”, Türkiye’den ve Hollanda’dan alınan başvurular arasından seçilecek beşer tasarımcının bir çevrimiçi sohbet odasında bir araya gelip deneyimlerini paylaşmasını öngörüyor. Program; yerel gündelik pratikleri iyi yönde, sürdürülebilirlik temelinde değiştirme potansiyeline sahip tasarım fikirlerinin olgunlaşacağı sanal bir platform oluşturmayı amaçlıyor. 

31 Ağustos – 7 Eylül 2020 arasında gerçekleşecek programda tasarımcılar, çalışma süreçlerini bir tasarım güncesine dökerek görsel makaleler hâlinde İstanbul Tasarım Bienali’nin Instagram hesabından paylaşabilecek.

Sanal misafir tasarımcı programı kapsamında, yine 31 Ağustos – 7 Eylül 2020 arasında ilgili konularda 5 çevrimiçi ders de düzenlenecek. Zoom üzerinden gerçekleşecek bu çevrimiçi dersler esnasında akademisyenler ve uzmanlar, endüstriye dair bilgilerini genç tasarımcılarla paylaşacak. Belirlenen 10 tasarımcıya projelerini başlatmaları ve geliştirmeleri için 300’er avro sağlanacak.

"Geleceği Tasarlamak" Sanal Misafir Tasarımcı Programı hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru için: tasarimbienali.iksv.org