GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

ETKİNLİK

Design Week Turkey “Tasarımın Potansiyeli”ni Konuşuyor

 

Bu yıl ikincisi düzenlenen Design Week Turkey 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşiyor. Tasarımın her disiplinini ortak bir platformda buluşturmayı amaçlayan etkinliğin bu yılki teması “Tasarımın Potansiyeli” olarak belirlenirken, konuk ülke ise Finlandiya. Design Week Turkey’de bu yıl 103 konuşmacı, 32 konferans ve panel, 17 sergi, 52 tasarım ofisi, 13 firma standı ve 14 atölye yer alıyor. T.C Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde düzenlenen etkinlik; endüstriyel tasarım, moda, görsel iletişim tasarımı, mimari gibi birçok alanda dünyaca ünlü isimlerin panel ve konferanslarını içeren kapsamlı bir program sunuyor. Alanında uzman isimlerle interaktif sohbetlerin gerçekleştirileceği Design Talks ise bu senenin yeniliklerinden.

Etkinliğin bu yıl sergileri arasında; küratörlüğünü William Myers’ın üstlendiği “Human+Artifical Creativity”; adorno.design’ın Sao Paolo’dan İstanbul’a farklı tasarım kültürlerini yansıtan sergisi ve Finlandiyalı tasarımcı ve girişimci Martta Leskela’nın Suriyeli mülteci kadınlarla ortak gerçekleştirdiği sergisi “Ragmate”; gelenek ve zanaatın zenginliğinin endüstri ile birleştiği ürünlerden oluşan “Türk Tasarımının Genetik Kodları”; Faruk Malhan’ın “Zamanın An’ları” sergisi; Yılmaz Zenger’in “Art&Design” sergisi; Koray Ariş’in işlevsel deri ürünlerinden oluşan sergisi; Urban Atölye’nin beton ile üretilen tasarım ürünleri sergisi ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) öğrencilerinin ‘We are’ isimli sergisi yer alıyor.

Öte yandan, üniversitelerin güzel sanat fakülteleri de Design Week kapsamında sergiler gerçekleştiriyor. Köklü tarihiyle, Türkiye’de grafik tasarım eğitiminin verildiği ilk okul olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi de bu kapsamında standında Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerinin işlerine yer veriyor.

 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi standından görünüm