GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

SERGİ

27 Yıl ve Bir Dergi: Arredamento

Türkiye’nin en uzun ömürlü mimarlık ve tasarım yayınlarından olan Arredamento, SALT Galata’da gerçekleştirilen bir sergiye konu oluyor. 27 yıldır bağımsız bir yayın olarak hayatını sürdüren Arredamento’nun serüvenini belgeleyen 300 sayısı bu sergi kapsamında bir araya geliyor. 999 kişinin yazılı ve görsel üretimlerle katkı sağladığı bu 300 sayının her birinin içeriğini dikkat çekici maddelerle özetleyen sergi, odaklandığı konular ekseninde, Arredamento’nun geçirdiği dönüşümlere de ışık tutuyor.


Yayına dair ayrıntılı veri analizlerinin de yer aldığı sergiye, Arredamento’nun uzun yıllardır editörlüğünü yapan Uğur Tanyeli ile 300 sayısının yayıncısı Bülent Özükan’ın video söyleşisi de eşlik ediyor. Ayrıca sergi paralelinde, 25 Şubat Cumartesi günü Bülent Erkmen, yayının ilk sayısından itibaren tasarladığı kapakların hikâyesini anlatacak. SALT Galata’da herkesin katılımına açık olarak düzenlenecek programlar saat 15.00’te başlayacak.


26 Ocak – 12 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek serginin küratörlüğünü Uğur Tanyeli, yardımcı küratörlüğünü Canan Erten üstleniyor. Sergi tasarımı Bülent Erkmen’e, sergileme birimlerinin tasarımı Yeşim Bakırküre’ye; sergi kapsamındaki veri görselleştirme çalışmalarıysa Can Sucuoğlu (iyi ofis) ile Bilge Kobaş’a (Super Eight) ait.