GÜNCEL

GMK'DAN

GÜNCEL

“Sağlıklı Bir Gelecek”: Eczacıbaşı Amblemine Yeni Bir Yorum

Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü, Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı tarafından 1988 yılından beri, Grafik Tasarım Sergisi'nde seçici kurulun oylamasıyla profesyonel kategoride en çok ödülü alan, 30 yaşını aşmamış tasarımcılara veriliyor. Geçtiğimiz Ekim ayında GMK YouTube kanalı üzerinden özel bir yayınla gerçekleşen 40. Grafik Tasarım Sergisi ödül töreninde Grafik Tasarım Ödüllerinin yanı sıra Özel Ödüller de sahiplerini buldu. 

Seda Yüksel’in Eczacıbaşı amblemini “sağlıklı bir gelecek” bakış açısıyla yeniden yorumladığı çalışma.

2021 “Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü” de, Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim Direktörü ve Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Genel Sekreteri İlkay Akalın'ın takdimiyle, Seda Yüksel'in oldu. Ödülünün akabinde tasarımcı, Eczacıbaşı amblemini “sağlıklı bir gelecek” bakış açısıyla yeniden yorumladı. Seda Yüksel, yorumunda oluşturduğu kaligrafik görüntü için 80 yıllık geçmişi; renk dünyasında ise teknolojik dönüşümün getirilerine açık, sağlıklı, genç ve dinamik bir geleceği referans aldığını belirtti.


2018’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü lisans programını tamamlayan Seda Yüksel, çalışmalarını TBWA\ISTANBUL bünyesinde sürdürüyor.