GÜNCEL

GMK'DAN

GÜNCEL

Ico-D Avrupa Bölgesel Toplantısı Porto’da Gerçekleşti

Uluslararası Tasarım Konseyi’nin (Ico-D) Avrupa Bölgesel Toplantısı 20-21 Haziran 2019 tarihlerinde Porto’da gerçekleşti. Casa de Design’da gerçekleşen açılışla başlayan buluşmaya Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nu temsilen üyelerimiz Yunus Ak ve Zeynep Özüm Ak katıldı. 

Ico-D Avrupa Bölgesel Toplantısı Raporu PDF


Beş oturumdan oluşan buluşmada, GMK’yı temsilen Zeynep Özüm Ak Porto Tasarım Bienali temsilcisi Andrew Howard, Royal College of Art temsilcisi Teal Triggs ve Litvanya Grafik Tasarım Birliği’nin temsilcisi Jonas Liugaia'nın katıldığı “Tasarım Gündemi” başlıklı dördüncü oturumdaki panelde söz aldı. Dördüncü oturumun odağında tasarımcıların, kendi rollerine ilişkin farkındalıkları yer aldı. Geçmişin tasarım öğrencileri olan bugünün profesyonel tasarımcılarının geçmişten bugüne edindikleri deneyim ile, bu süreç içindeki gelişmeleri birbiriyle kıyaslayarak tasarım gündemini yeniden biçimlendirebilecekleri de üzerinde tartışılan bir diğer konu oldu. 


Porto Tasarım Bienali’yle eşzamanlı düzenlenen “Design de Macau XX” ve geçmişten bugüne kullanılan iletişim araçları ekseninde Portekiz’de telekomünikasyon tasarımının 100 yılı konulu sergilerin ziyareti de Ico-D buluşması kapsamındaki etkinlikler arasındaydı. Buluşma raporunun tamamına buradan ulaşılabilir.