GÜNCEL

GMK'DAN

ETKİNLİK

Grafist 21: Tasarım Eğitiminde Açılımlar

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nün 1997 yılından beri düzenlediği “Grafist: İstanbul Grafik Tasarım Günleri" bu yıl “Tasarım Eğitiminde Açılımlar” temasıyla gerçekleşiyor. Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu iş birliği ile düzenlenen etkinlik, eğitimi odağına alarak önceki yıllardakinden farklı bir tavır sergiliyor ve grafik tasarım eğitiminde ders veren, yayın yapan ya da eğitim modellerinin geliştirilmesine katkıda bulunan eğitimcilerin yer aldığı bir seminer ve panel ile tasarım eğitiminin geleceğini tartışmaya açıyor.  Grafist 21'e eşlik eden kitapta da bu çerçevede davetli eğitimcilerin, öğrenci çalışmaları ile katıldıları örnek olay çalışmalarına yer veriliyor.


Tasarımın, günümüzde hızla dönüşmesi ve grafik tasarımın sınırlarının bu bağlamda  disiplinlerarası bir anlayışla genişlemesi; küreselleşme ve etkileşim odaklı başka yaklaşımlarla, alışılageldik araçların dışına çıkarak çözüm üretmesinin lisans ve lisanüstü tasarım eğitimindeki olası yansımaları üzerine düşünmeyi ve tartışmayı amaçlayan seminer (9:30) ve panel (14:00) 3 Mayıs günü MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda gerçekleşecek.

Moderatörlüğünü Tevfik Fikret Uçar’ın yapacağı seminer ve panelin konuşmacıları ise Tevfik Balcıoğlu, Els Kuijpers, Sinan Niyazioğlu, Emre Senan ve Bethany Shepherd olacak.