GÜNCEL

GMK'DAN

SERGİ

Golden Bee Global Grafik Tasarım Bienali 2020

Golden Bee Global Grafik Tasarım Bienali 2020’nin sonuçları 10 Ekim’de açıklandı. 2018-2020 yılları arasında üretilmiş işleri kapsayan bienalin katılımcıları arasında Türkiye’den çok sayıda tasarımcı da yer alıyor. Bauhaus’un 100. yıldönümüne ilişkin afişlere ayrılan Bauhaus 100, üç dinin kesişimi Kudüs’e ilişkin Kutsal Kudüs, barış afişlerine ayrılan Peace Be With You! gibi, her biri farklı bir küratörce düzenlenen tematik bölümlendirmelerin dikkat çektiği bienal 14 kategoriden oluşuyor.


Golden Bee Global Grafik Tasarım Bienali 2020 Görsel Kimlik Tasarımı: Katerina Terekhova

Golden Bee Global Grafik Tasarım Bienali 2020’ye seçilen isimler arasında üyelerimiz Geray Gençer (Poster Unlimited ve Classics Alive); Amir Jamshidi (Poster Unlimited); Tunahan Pehlivan (Poster Unlimited); Diyaddin Sevindik (Poster Unlimited)(Carilla Katahan (Bauhaus 100 ve Peace Be With You!); Zafer Lehimler (Bauhaus 100) ve Onur Aşkın (Peace Be With You!) yer alıyor.


Carilla Karahan (Bauhaus 100 kategorisi)


Carilla Karahan (Peace Be With You! kategorisi)


Geray Gençer (Poster Unlimited kategorisi)


Amir Jamshidi (Poster Unlimited kategorisi)


Diyaddin Sevindik (Poster Unlimited kategorisi)


Tunahan Pehlivan (Poster Unlimited kategorisi)


Tunahan Pehlivan (Poster Unlimited kategorisi)


Onur Aşkın (Peace Be With You! kategorisi)

Zafer Lehimler (Bauhaus 100 kategorisi)

Sergileri, yıl sonunda dek Moskova’dan Tula’ya Rusya’nın pek çok kentinde izlenebilecek bienalin uluslararası seçici kurulu; Majid Abbasi (İran-Kanada), April Greiman (ABD), Dirk Behage & Evelyn Ter Bekke (Hollanda-Fransa), Götz Gramlich (Almanya), Radovan Jenko (Slovenya), Alex Jordan (Almanya-Fransa), Lars Müller (İsviçre), Kenya Hara (Japonya), Jumping He (Çin-Almanya), Nikolay Shtok (Rusya), Istvan Orosz (Macaristan), Kari Piippo (Finlandiya), Jonas Voegeli (İsviçre) ve Peter Javorik’ten (Slovakya) oluşuyordu.