GÜNCEL

GMK'DAN

GÜNCEL

GMK'dan İki Yeni Adım

GMK Olağanüstü Genel Kurulu 30 Haziran Pazar günü İKSV Alt Kat’ta gerçekleşti. Genel Kurul GMK’nın iktisadi işletme özelliğini kazanması ve derneğe akademik üyeliğin başlatılmasına ilişkin tüzük değişikliğini görüşmek amacıyla toplandı. Önerilen değişiklikler oybirliğiyle kabul edildi.  


 

Yeni Projelere Doğru 
İktisadi işletme kurmak, GMK’nın hedeflediği, derneğin vizyonuna, misyonuna ve zamanın gereklerine uygun çeşitli projeler için yasaların öngördüğü bir zorunluluk. GMK bünyesinde bir yayınevi oluşturabilmek ve şu an hazırlıkları devam eden 40. Yıl Kitabı’nı GMK Yayınları altında çıkarabilmek, kitabın satışı, kitaba sponsorluk desteği sağlanabilmesi, nitelikli tasarım yayınlarının üretilebilmesi ve insan kaynakları platformunun kurulabilmesi bu projelerin arasında yer alıyor.  
 
Üniversiteler de GMK’ya Üye Olabilecek
Toplantının bir diğer başlığı olan akademik üyelik, üniversitelerle işbirliğinin güçlendirilmesi ve eğitim programlarına destek olabilmek amacını taşıyor. Akademik üyelik, yurtiçinde 4 yıllık grafik tasarım ve görsel iletişim tasarımı bölümlerinde lisans eğitimi veren üniversiteleri kapsıyor. Bu bölümlerde en az 5 yıl eğitim vermiş ve akademik personel ve öğretim üyesi kadrolarında en az 3 GMK üyesi olan üniversiteler Akademik Üyeliğe başvurabilecekler.