GÜNCEL

GMK'DAN

GÜNCEL

Ed Awards 2021 Büyük Ödülü Lom Creative Studio’ya

2007’den bu yana görsel iletişim tasarımı alanında düzenlenen ve her yıl farklı ülkelerden akademisyen, yayıncı, gazeteci ve tasarım editörlerinin oluşturduğu bir jüri tarafından belirlenen European Design Awards / Avrupa Tasarım Ödülleri, 12 Haziran 2021'de sahiplerini buldu. Üyemiz Utku'nun kurucusu ve yaratıcı yönetmeni olduğu Lom Creative Studio, Can Yayınları için tasarladığı "Klasik Kadınlar Serisi" ile yarışmada iki ödülün sahibi oldu.

Lom Creative Studio’nun seri tasarımı, Yayın Tasarımı kategorisinde EdAwards Gold ödülünü kazandı. Seri tasarımı ayrıca, yarışmadaki 44 farklı kategorinin tümü ele alınarak yapılan değerlendirme sonucunda, yarışmanın büyük ödülü olan Ed Awards “Best of Show”a da layık görülerek Avrupa’nın 2021 yılındaki en iyi tasarımı seçildi.



Tipografik bir şablon oluşturmanın, farklı başlıkların değişen uzunlukları nedeniyle çok zor bir iş olduğunu belirten ED Awards Jüri Başkanı ve Eye Magazine editörü John L. Walters, Lom Creative Studio’nun, ödül kazandığı bu işte, birçok tasarımcı için örnek teşkil edecek ustaca bir çözüm getirdiğini belirtti.