GÜNCEL

GMK'DAN

SERGİ

41. Grafik Tasarım Sergisi’ne Katılım İçin Son Gün 16 Eylül!

41. Grafik Tasarım Sergisi’ne başvurular devam ediyor! Sergiye katılım için son gün 16 Eylül 2022. Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: sergi.gmk.org.tr1981 yılından bu yana düzenlenen ve Türkiye’de grafik tasarıma ilişkin ciddi bir bellek niteliği taşıyan serginin 41’incisi Aralık ayında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak.

 

1981’den bu yana düzenlenen ve Türkiye’de grafik tasarımın belleği niteliğindeki Grafik Tasarım Sergisi’nin 41’incisi için başvurular devam ediyor. 41. Grafik Tasarım Sergisi’ne son katılım tarihi 16 Eylül 2022. GMK üyesi olma koşulu aranmaksızın tüm grafik tasarımcıların Eylül 2021 itibarıyla ürettikleri işleriyle 24 farklı kategoride başvurabileceği sergiye ilişkin ayrıntılı bilgi ve başvuru için: sergi.gmk.org.tr. Bilgi ve iletişim için: info@gmk.org.tr

Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen, Aralık ayında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek 41. Grafik Tasarım Sergisi’nde, GMK Ödüllerinin yanı sıra pek çok özel ödül sahibini bulacak. Bu yıl sergide, dahil edilen Sosyal Medya Gönderi-Hikâye Tasarımı ve Mobil Uygulama Tasarımı ile birlikte 24 kategori yer alıyor. Tasarımcılar, Eylül 2021 itibarıyla üretilmiş işleriyle sergiye başvuruda bulunabilirler.

Serginin görsel kimlik tasarımı, geçtiğimiz yıl 40. Grafik Tasarım Sergisi'nde Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü’nü kazanan Seda Yüksel tarafından gerçekleştirildi.

41. Grafik Tasarım Yarışması’nda bu yıl GMK Ödülleri ve Öğrenci Projeleri Seçici Kurullarının yanı sıra Dijital İşler Seçici Kurulu da bulunuyor. GMK Ödülleri Seçici Kurulu Deniz Marlalı, Koray Doyran, Ömür Kula Çapan, Pemra Ataç, Salih Küçükağa, Uğurcan Ataoğlu ve Yiğit Karagöz’den; Öğrenci Projeleri Seçici Kurulu Aksel Ceylan, Murat Dorkip ve Gizem Kara; yarışmaya bu yıl eklenen ve yıl içinde gerçekleştirilmiş dijital işlerin değerlendirileceği Dijital Projeler Seçici Kurulu ise Alaa Alnuaimi, Burcu Dayanıklı ve Serhan Acar’dan oluşuyor.

Sergi kapsamında GMK ödüllerinin yanı sıra Bikem Özsunay Vakfı Yılın Öğrenci Projesi Ödülü, Emin Barın Logotayp Ödülüİhap Hulusi Afiş ÖdülüSait Maden Tipografi ÖdülüTÜYAP Kitap Kapağı Ödülü ve Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü ilgili kurum ve kuruluşların uzun yıllardır süregelen katkılarıyla verilmeye devam ediyor.

 

41. Grafik Tasarım Sergisi

Erken Başvuru: 18 Temmuz-19 Ağustos 2022

Son katılım: 16 Eylül 2022

GMK Ödülleri Seçici Kurulu

Deniz Marlalı Yaratıcı Yönetmen

Koray Doyran 
Tasarım Direktörü / GMK Üyesi

Ömür Kula Çapan Kurucu Ortak Primer

Pemra Ataç Açıktan Yaratıcı Ortak / RabarbaGMK Üyesi

Salih Küçükağa Marka ve Ambalaj Tasarımcısı

Hakkı Mısırlıoğlu Grafik TasarımcıGMK Üyesi

Yiğit Karagöz Yaratıcı Yönetmen / Publicis Hamburg Associate, GMK Üyesi

 

Öğrenci Projeleri Seçici Kurulu

Aksel CeylanYaratıcı Yönetmen / Artı Stüdyo, GMK Üyesi

Murat Dorkip Yaratıcı Yönetmen / Rekmay, Öğretim Görevlisi, GMK Üyesi

Gizem Kara Kurucu Ortak / OUS Studio, Sr. Sanat Yönetmeni / Roundabout, GMK Üyesi

 

Dijital Projeler Seçici Kurulu

Alaa Alnuaimi Kurucu ve Yaratıcı Yönetmen / –99 design studio

Burcu Dayanıklı Dijital Sanatçı, GMK Üyesi

Serhan Acar Yaratıcı Ortak / Ryno, GMK Üyesi