GÜNCEL

DÜNYADAN

SERGİ

Kent ve Tasarıma Dair Bir Sergi: Stockholm Design Lab

Stockholm’deki mimarlık müzesi ArkDes, grafik tasarım atölyesi Stockholm Design Lab’ın işlerinden oluşan bir sergiye evsahipliği yapıyor. Sergi, Stockholm Design Lab’ın IKEA’nın yazı karakterinden havalimanı yönlendirme tasarımlarına uzanan üretimlerine yer verirken, grafik tasarımın günlük hayatı biçimlendirici etkisine dikkat çekiyor.

 ArkDes Müzesi'ndeki sergiden görünüm


1998’de Björn Kusoffsky tarafından kurulan Stockholm Design Lab, bugüne dek uluslararası çapta çok çeşitli kurum ve ticari markayla çalıştı. “Smoothie’ler, Müzeler ve Havalimanları” başlıklı bu sergi, arka planına İsveç şehrini koyarak stüdyonun üretimlerine bakıyor, tasarımı şehir manzarasının bir parçası olarak ele alıyor.

 


1 Mayıs 2022’ye dek devam edecek sergide, stüdyonun IKEA’nın yanı sıra havalimanı işletmecisi Swedavia için yaptığı yönlendirme tasarımları, elektrikli araba markası Polestar, Ericsson, Moderna Museet, OPPO ve Nobel Ödülleri gibi kurum ve markalar için yaptığı kurumsal kimlik ile çeşitli ambalaj çalışmaları yer alıyor.




Stockholm Design Lab'ın tabelalar, açıkhava reklamları, vitrinler gibi kent içi tasarımlarına yoğunlaşsa da, sergi stüdyonun çevrimiçi ortamlar için gerçekleştirdiği tasarımları da kapsıyor.

*Fotoğraflar: dezeen.com