GÜNCEL

DÜNYADAN

YARIŞMA

2016 Dünya İllüstrasyon Ödülleri

İllüstratörler Birliği’nin (AOI / Association of Illustrators) her yıl İngiltere’de gerçekleştirdiği ve ülkenin, alanındaki en önemli ödüllerinden biri olarak nitelendirilen Dünya İllüstrasyon Ödülleri (World Illustration Awards) için tüm dünyadan başvurular başladı. Son gün 8 Şubat 2016!

Yarışma; ülke, çalışma alanı ve tekniği ayırt edilmeksizin herkese açık. Yarışmada Reklam; Kitap; Çocuk Kitabı; Tasarım; Editoryal; Kamusal Alan; Araştırma ve Bilgi İletişimi ile Bireysel Projeler olmak üzere 8 kategori yer alıyor.

Yarışma başvurusunda girişler Yeni Yetenek ve Profesyonel olmak üzere iki ana kategori üzerinden yapılıyor. Yeni Yetenek kategorisi 3. sınıftan itibaren lisans öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri ve mezuniyeti üzerinden en fazla 2 sene geçmiş mezunlara açık. Profesyonel kategorisine ise tüm profesyonel illüstratörler başvurabiliyor. Yarışmaya giriş ücreti İngiltere ve Avrupa Birliği ülkelerinden yapılacak tek kişilik başvurular için 25 Sterlin, kalan tüm ülkeler için ise 20.83 Sterlin; çoklu başvurular için ise İngiltere ve AB ülkeleri için 45 Sterlin, kalan ülkeler için 37.50 Sterlin. Yarışmaya kişisel başvurular gibi ajans başvuruları da kabul ediliyor. Seçilen işler Somerset House’daki geleneksel ödül töreniyle onurlandırılırken, sonrasında düzenlenecek Terrace Rooms sergileriyle tüm ülkeyi dolaşacak. Ekim 2016’da ise ödülü işlerin yer aldığı bir kitap yayımlanacak.