GÜNCEL

DÜNYADAN

YARIŞMA

2. Shenzhen Uluslararası Afiş Festivali Başvuruları Bekliyor

İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Shenzhen Uluslararası Afiş Festivali’nin ikincisine başvurular devam ediyor. Son katılım günü 25 Ekim 2016 olan ikinci festival, dünyadan yetkin tasarımcılar ile yükselen yeni nesli bir araya getirmeyi amaçlarken, festival yarışması güncel afiş tasarımının kültürel, toplumsal, ticari ve yeni medya alanlarındaki uygulamalarını ve yarattığı etkileşimi yansıtan örnekleri sunmayı hedefliyor. Öte yandan tasarım alanındaki profesyonel pratiklerle eğitim kurumları arasındaki ilişkileri özellikle Çin coğrafyasında sağlamlaştırmak ve boyutlandırmak da festivalin bir diğer amacı.


Yarışma jürisi uluslararası arenadan seçilmiş 5 tasarımcı; Stephan Bundi, Melchior Imboden, Kan Tai-keung, Brockett Horne ve Peter Bankov’dan oluşuyor ve  yarışmada profesyonelleri ve öğrencileri kapsayan 4 kategori yer alıyor. Herhangi bir katılım ücretinin olmadığı yarışmaya, seri afişler tek bir iş olarak kabul edilmek üzere her tasarımcı maksimum 5 afişle katılabilecek. 

Seçilen adayların ve ödül sahiplerinin afişleri, aralık ayında Shenzhen Guan Shanyue Sanat Müzesi’nde sergilenecek. Yarışma linki


   

 

Stephan Bundi



Melchior Imboden



 

Kan Tai-keung

 



Brockett Horne


Peter Bankov