GÜNCEL

DÜNYADAN

GÜNCEL

2016 SEGD Global Tasarım Ödülleri Açıklandı

2016 SEGD Global Tasarım Ödülleri açıklandı. Ödül kazanan otuz dokuz proje; Winnipeg’de bir insan hakları müzesinden The Hague’da bir çocuk hastanesine ve San Francisco’daki bir finansal araştırma merkezine pek çok farklı deneyimi kapsıyor. 

1987’den beri her yıl verilen SEGD Global Tasarım Ödülleri; kullanıcı deneyimine öncelik veren ve kamusal alanda kullanıcılara yönlendirme, içerik ve ilgi çekici deneyimler sağlayan tasarım işlerine odaklanıyor. Yarışmada Dijital İçerik Tasarımı, Sergi Tasarımı, İnteraktif Deneyim, Mekân Yaratımı ve Kurumsal Kimlik, Kamusal Alan Yerleştirmeleri, Strateji/Araştırma/Planlama/Yönlendirme Tasarımı kategorileri yer alıyordu.

Refik Anadol, Virtual Depictions: San Francisco

Bu yıl yeni medya sanatçısı Refik Anadol, San Francisco’daki 350 Mission binası için tasarladığı kamusal sanat projesi “Virtual Depictions: San Francisco” ile yarışmada Onur Ödülü’nü kazandı. Anadol’un projesi, binanın mimarisine entegre biçimde tasarlanmış ve şehrin hikâyesini anlatan bir seri parametrik data heykelden oluşuyor. 2016 ödüllerini kazanan tüm isimlere şuradan ulaşılabilir.