GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

GÜNCEL

Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi Yeni Döneme Hazır

TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi, 21 Şubat 2020 tarihinde TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda toplandı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi veTürkiye Kreatif Endüstriler Meclisi sorumlusu Ömer Zeydan ile Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ozan Acar yönetiminde gerçekleşen seçim toplantısına GMK'nın da aralarında yer aldığı 39 üye katıldı. GMK’yı Volkan Ölmez (GMK Bşk. Yrd.) ve Turgut Erentürk (GMK ve YEKON üyesi) temsil etti.

  

Yapılan Meclis Başkanlık Divanı seçimi sonucunda, TATU Yaratıcı Çözümler İletişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ata Kavame oybirliğiyle başkanlığa, NEJ Tasarım’ın Kurucusu Nejla Güvenç ise oybirliğiyle Başkan Yardımcılığına seçildi. Kreatif Endüstriler Meclisi'nin daha verimli çalışması için seçim sonrasında komisyonlar kurulmasına karar verildi.



Türkiye Sektör Meclislerinin sektör sorunlarına çözüm üretme amacını taşıyan Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi, 2006 yılından beri kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını yasal bir zeminde buluşturan bir platform olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Meclisin bir sonraki toplantısının Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.