GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

SEMİNER

"İletişim Odaklı Müzeler" Seminer Dizisi Akbank Sanat'ta

Akbank Sanat ile Uluslarası Müzeler Konseyi-Uluslararası Personel Eğitimi Komitesi ICOM-ICTOP’un işbirliğiyle düzenlenen Müzecilik Seminerleri, 25-26 Mayıs 2018 tarihleri arasında Beyoğlu Akbank Sanat’ta gerçekleşiyor. “İletişim Odaklı Müzeler” teması altında düzenlenen seminer dizisinin programında, 5 oturum kapsamında gerçekleşecek 20 sunum yer alıyor.

 

Refik Anadol, Infinity Room

Seminer dizisi, gelişen teknolojiler ekseninde günümüz müzeciliğine bakarken, dinamik ve iletişim odaklı bir müzecilikte tasarımın rolüne de eğiliyor. 25 Mayıs’ta gerçekleşecek ilk oturum “Müze Deneyimini Tasarlamak” başlığını taşıyor. Günümüz müze deneyiminin sınırları artık sadece duvarlar ya da koleksiyon gibi fiziksel gerçeklikleri değil zihinde yaratılan gerçeklikleri de kapsayacak biçimde genişliyor. Bu durumun, müzelerde mimariden sergilemeye, yorumlama stratejilerinden bilgiyi aktarma biçimlerine kadar pek çok alanda yeni yöntemlerin uygulanmasını gerektirmesinden hareketle bu seminer, iletişim çağında çağdaş müzelerin sunduğu deneyim olanaklarına eğiliyor.


 

British Museum’dan Topkapı Sarayı Müzesi’ne çok çeşitli müze ve kurumların temsilcilerinin katılacağı etkinlik herkese açık ve ücretsiz. Ancak katılım sayısı sınırlı olduğu için etkinlik davetiyesi etkinliğin başlamasından 1 saat önce Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilir. Etkinlik detayları için: http://www.akbanksanat.com/program/muzecilik-seminerleri-iletisim-odakli-muzeler