GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

YARIŞMA

Kırmızı-23. Uluslararası Adana Film Festivali Afiş Yarışması

Bu yıl 23.sü gerçekleşecek olan Uluslararası Adana Film Festivali, resmî afişini seçmek üzere bir yarışma düzenliyor. Festivalin iletişim tasarımının her noktasında kullanılacak olan afişin sinema ve Adana özelinde kent algısını bir arada sunması bekleniyor. 19-25 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kırmızı Ödülleri’nin ortaklaşa düzenlediği afiş yarışmasına reklam ajanslarında tam zamanlı çalışan veya sektörde serbest (freelance) hizmet veren profesyonel grafik tasarımcıların yanı sıra reklam ajansları, grafik, tasarım büro ve ofisleri katılabilir. Yarışmaya katılacak işler için son teslim tarihi 18 Nisan 2016 (Saat 18:00’e kadar). Yarışmanın Birincilik Ödülü ise 30.000 TL.

Geçtiğimiz yılki festivalin afişini Onur Aşkın tasarlamıştı.

Yarışmaya kayıtlar ve katılım yalnızca kirmiziodulleri.com internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Değerlendirmesi, Kırmızı ve Kırmızı Bölge jürilerinin temsilcileri ve festival yetkililerinin karmasından oluşan özel bir jüri tarafından yapılacak olan yarışmada ödül kazanan işler ise 26 Mayıs’ta İstanbul’da Zorlu PSM’de düzenlenecek 13. Kırmızı Ödül Töreni’nde açıklanacak.

Katılım Koşulları:

  1. Yarışma’ya katılım ücretsizdir ve katılım sayısında sınırlama yoktur.
  2. Yarışma’ya başvuru, kurumsal, bireysel veya ekip olarak yapılabilir.
  3. Yarışmaya; reklam ajansları, grafik, tasarım büro ve ofisleri, grafik tasarımcılar, reklam ajanslarında tam zamanlı çalışan veya sektörde serbest (freelance) hizmet veren profesyonel reklamcılar, grafik tasarımcılar katılabilir.
  4. Tasarımlar, 50×70 cm boyutunda dikey ve yatay çalışılmalıdır.
  5. Tasarımlar, digital ortamda, hem CMYK hem de RGB formatlarında ve 300 dpi çözünürlükte ofset baskı teknolojisine uygun hazırlanmalıdır.
  6. Yarışmaya göndereceğiniz çalışmaların Yarışma Kuralları’nda belirtilenlere göre hazırlanmış ve özgün olması, daha önce yurt içinde veya yurt dışında herhangi bir yarışmaya veya sergiye katılmamış, herhangi bir mecrada yayınlanmamış, kullanılmamış olması gerekmektedir.
  7. Yarışma’ya katılan çalışmaların tasarımında “Adana Büyükşehir Belediyesi / Adana Metropolitan Municipality” ve “23. Uluslararası Adana Film Festivali / 23rd International Adana Film Festival 19-25 Eylül / September 2015” ibareleri ve logoları kullanılmalıdır.