GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

ETKİNLİK

İstanbul Comics and Art Festival Eylül’de Başlıyor

Bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek İstanbul Comics and Art Festival (İCAF), 7-9 Eylül 2018 tarihleri arasında yine Kadıköy sokaklarını renklendirecek. Dream Sales Machine tarafından “Kimlik” temasıyla düzenlenen festival bu yıl uluslararası nitelik kazandı.


 

Bu yıl geçmiş yıllardan farklı olarak üç boyutlu alan yerleştirmelerine de yer verecek olan festival, Kadıköy’de Club Quartier ve Moda All Saints Kilisesi olmak üzere iki ana mekâna sahip; ancak bunların yanı sıra çizgi roman dükkânları, karikatür dergileri, fanzinler, bağımsız yayınlar, dijital deneyim alanı ve life style markalarını da kapsamına alıyor.


Festival çerçevesinde Albüm Kapağı Tasarımı, Konser Afişi Tasarımı, Stop Motion Animasyon, Flip Book, Süper Kahraman Yaratma, Üç Boyutlu Figür Tasarlama, Karikatür, Çizgi Roman, Stencil, Linolyum Baskı, Customize Your Sneaker, Dövme ve İllüstrasyon, Karikatürde Diyalog gibi atölye çalışmaları düzenlencek. Ayrıca bu yılın İCAF sahnesinde alternatif müzik temsilcisi gruplar ve DJ’ler sahne alacak. 

İCAF'ın yoğun programından detaylar ise şöyle:

İCAF 2017


İCAF 2017

Urban Hacking

“Urban Hacking” projesi kapsamında festivalden bir hafta önce, sanatçı ve tasarımcılar Ayça Ceylan, Duygu Kanadıkırık, Elif Atmaca, Cem Demirci&Gizem Akgönül, Inez Piso, Merve Şendil, Onaranlar Kulübü, Rafet Arslan, Ragıp Basmazölmez ve Sebaht Karcı Kadıköy’de çeşitli açık alanlarda üç boyutlu müdahaleler gerçekleştirecekler.

Grafiti ve Kadın Olmak

Festivalin grafiti alanı ise bu yıl Sinem Yıldırım, Gamze Yalçın, Fulya Hocaoğlu ve Shamsia Hassani olmak üzere 4 grafiti sanatçısını ağırlayacak. Bu çerçevede “Kimlik” kavramı ekseninde “bir kadın olarak sokakta var olmak” temalı söyleşiler gerçekleşecek. Afganistanlı sokak sanatçısı Shamsia Hassani, bir söyleşi ve üç gün boyunca festival alanında gerçekleştireceği mural çalışmasıyla alanda yer alacak.

İCAF 2017


İCAF 2017

Albüm Kapakları Sergisi

Festivalde yer alan “Albüm Kapakları Sergisi”, yerli grupların illüstrasyonla tasarlanmış albüm kapakları arşivi üzerinden müziğin görselleşme sürecine odaklanacak. Sergi kapsamında içlerinde In Hoodies’in de olduğu 3 yerli grubun daha önce yayınlanmamış birer parçası katılımcılar tarafından dinlenecek ve atölye çalışmalarıyla albüm kapakları tasarlanacak. Tasarlanan kapaklar 20’şer adet olmak üzere ICAF Special Edition kapsamında CD veya plak formatında basılacak; festivalin ardından Kadıköy’de düzenlenecek sergi kapsamında da satışa sunulacak. Festivalde müzisyenle çizerin bir araya geleceği ve müziğin görsele dönüştüğü sürecin paylaşılacağı bir söyleşi de düzenlenecek. Sergi katılımcıları arasında Grup Ses - Bora Başkan, İskeletor - Memo Kösemen, Ağaçkakan - Esk Reyn, Kes - Big Baboli gibi müzisyen ve çizerler yer alacak.


Seminer ve Söyleşiler

İCAF seminer ve söyleşileri bu yıl “kimlik“ kavramı üzerinden grafiticilerin gizli kimlikleri, kadınların grafiti ve sokak kültürü içindeki varlıkları, kent kimliklerinin sanatçı müdahalesiyle geçirdiği dönüşümler, süper kahramanların psikolojileri ve çoklu kişilikleri gibi konulara odaklanacak. Ayrıca çizgi dünyasının usta isimleri  ile üretim pratikleri üzerine söyleşiler de düzenlenecek. Söyleşilerin gerçekleşeceği Moda All Saints Kilisesi’nde albüm kapakları sergisi ve söyleşisi kapsamında Radyo Eksen programcılarından Hakan Tamar, Gülşah Güray, Kaan Sezyum ve Ketche dünyadan albüm kapakları üzerine bir söyleşi gerçekleştirecekler.


İCAF 2017

Film Gösterimi

İCAF bu yıl Melis Balcı küratörlüğünde gerçekleşen özel bir seçkiyle “kimlik” temalı animasyon filmlerin gösterimine de ev sahipliği yapacak. Ayrıca, festivalden iki hafta önce Kadıköy’de belirlenecek bir mekânda 2017 festival programı kapsamında gösterimi gerçekleştirilmiş “Urban“ temalı animasyon film seçkisi gösterilecek.

Tüm etkinlik detayları için icaf.com.tr