GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

ETKİNLİK

Çevrimiçi Seminer: “Tasarımın Arşivi, Arşivin Tasarımı”

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Grafik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin, üniversitenin 140. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği seminer dizisi Ferruh Haşıloğlu'nun Grafist arşivini ele alacağı sunumuyla devam ediyor.

Moderatörlüğünü Ayşegül İzer'in üstlendiği “Tasarımın Arşivi, Arşivin Tasarımı: Grafik Tasarım Ürünlerinin Sayısallaştırılarak Açık Arşiv Haline Getirilmesi Bağlamında Grafist Arşivi” başlıklı seminer, 31 Mart 2022 Perşembe günü saat 19.00 itibarıyla çevrimiçi platform Microsoft Teams üzerinden izlenebilir. İzlemek isteyenler, seminere bu bağlantıdan katılabilirler.



2016’da açılan ve grafik tasarım alanında fiziksel ve elektronik bir arşiv oluşturmak için çalışmalarını sürdüren MSGSÜ Grafik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu etkinlik dizisi kapsamında merkeze ve onun e-arşiv çalışmalarına ilişkin hazırlanmış lisansüstü tez ve projelerin sunumlarına yer veriyor. MSGSÜ’nün 140. yılı kapsamında başlayan seminerler, önümüzdeki haftalarda yeni konuşmacı ve sunumlarla devam edecek.