GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

ETKİNLİK

2. İstanbul Fotoğraf Kitabı Festivali

28-30 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek İstanbul Fotoğraf Kitabı Festivali, fotoğraf ve kitap dünyasının önemli isimlerini ağırlıyor. Fotoğraf kitabı üretimini teşvik etmeyi ve güçlendirmeyi amaçlayan festival, bu yıl FUAM Maket Kitap Ödülü Yarışması’nın da ikincisini düzenliyor. Yarışmanın jürisi Martin Parr, Federica Chiocchetti, Jason Fulford, Aron Mörel, Markus Schaden, Dieter Neubert, Ufuk Şahin, Valentina Abenavoli ve Gunnar Kettler’den oluşuyor. Aynı jüri, festival ile iş birliği içerisinde olan Kassel Fotoğraf Kitabı Festivali bünyesindeki Kassel Maket Ödülü’nün kazananlarını da belirleyecek. Festivalin konukları arasında Susan Meiselas, David Campany, George Georgiou, Hester Keijser, Vincent van Baar, Ilkin Huseynov ve Alex Bocchetto yer alıyor.


Ana sergi mekânları Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Yerleşkesi ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi olan festival kapsamında “Son Baskı, “Sınırlı Sayıda FUAM Maket Kitapları”,”FUAM Maket Kitap Ödülü Finalist Kitapları”,”Kassel Maket Ödülü 2017 Finalist Kitapları”, “Kassel Fotoğraf Kitabı Ödülü 2017 Kitapları”, “Dünyadan Fotoğraf Kitapları”, “Middle Town Project”, “Aralık I ve “Aralık II Fotoğraf Kitapları” sergileri görülebilir.

Festivalin bu yılki katılımcıları ise şöyle: Akina Books, RIST, Plan BEY, MASA Yayınları, MAVİ Yayınları, Ukrayna Fotoğraf Kitapları, Espas Kitap, Filbooks, Failbooks, Bandrolsüz, Karton Kitap, Ka Fotoğraf, SO, Orta Format, Aralık, Gözaltı Fanzin, Dog Food, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü, Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf Bölümü, Kadir Has Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü, Sabancı Üniversitesi Görsel İletişim Bölümü, Mardin Artuklu Üniversitesi, İstanbul Fotoğraf Festivali, Bursa Fotoğraf Festivali, YTÜFOK, İTÜFK  ve UFAT.

Festival programı ve detaylı bilgi için: 2. İstanbul Fotoğraf Kitabı Festivali