GÜNCEL

GMK'DAN

SERGİ

Yahşibey Tasarım Çalışmaları 10 Yaşında

Emre Senan Tasarım Vakfı tarafından düzenlenen Yahşibey Tasarım Çalışmaları 10. yılını bir sergiyle kutluyor. “10 Yılın Hesabı” başlıklı sergi, 10 yıl boyunca yapılan 40 tasarım çalışmasını, ev sahibi Yahşibey Köyü’nü, Emre Senan Tasarım Vakfı’nın ve projenin işleyişini anlatıyor. 15 Şubat - 23 Mart 2018 tarihleri arasında Studio-X İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşecek sergide Yahşibey Tasarım Çalışmalarının yeni kitabı “İkinci 20” de yer alacak. 40. Yahşibey Tasarım Çalışması’nda öğrencilerle birlikte tasarlanan kitap, atölye çalışmasının ikinci döneminde ortaya çıkan 20 tasarımı kapsıyor.

 

 

Öte yandan sergi kapsamında ve Cenk Dereli’nin moderatörlüğünde iki etkinlik gerçekleşecek. Bunlardan ilki, 23 Şubat’taki “10’dan Sonra” başlıklı bir arama toplantısı. Bu toplantı kapsamında Yahşibey Tasarım Çalışmaları’nın ikinci 10 yılı katılımcılarla tartışılacak. Etkinliklerin ikincisi ise “Tasarım Eğitiminin Geleceği” başlıklı panel. Panelde Prof. Tevfik Fikret Uçar, Doç. Can Özcan, Prof. Zuhal Ulusoy ve  Doç. Aslıhan Şener konuşma yapacaklar.

Tasarımını Emre Senan’ın üstlendiği “10 Yılın Hesabı” sergisi, akıllı telefonlar ve QR kod tarayıcılarıyla ayrıntılı sunumlara, videolara erişimi sağlayacak özel bir ağ sistemiyle ziyaretçileri için daha zengin bir sergi izleme deneyimi vadediyor.