GÜNCEL

GMK'DAN

ETKİNLİK

Tasarım İle / With Design

Nomadmind çatısı altında oluşturulan ve Kültür İçin Alan tarafından desteklenen “tasarım ile / with design” projesi 9 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 19.00’da çevrimiçi bir forumla başlıyor.

Kültür için Alan’ın fonladığı, İzmir’de katılımcı, etkileşimli ve süreklilik arz eden bir tasarım kültürünün oluşmasına katkı sağlamayı amaçlayan proje; Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu, İBB Akdeniz Akademisi, TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Türkiye Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Derneği İzmir Şubesi, İzmir Moda Tasarımcıları Derneği ve 4T Tasarım ve Tasarım Tarihi Topluluğu’nun katkılarıyla düzenleniyor.

Afiş tasarımı: Emre Yıldız


9 Haziran tarihli, mimar Şebnem Yücel’in moderasyonunda mimar H. Cenk Dereli ve endüstriyel tasarımcı Elif Kocabıyık’ın konuşmacı olduğu forumda, İzmir kenti ve tasarım ilişkisi ele alınıyor. Konunun tüm katılımcılarla birlikte tartışmaya açılacağı forum, simultane tercümeyle Türkçe ve İngilizce gerçekleşecek. Etkinliğe katılım için Zoom bağlantı bilgisi aşağıdadır.*

Proje kapsamında davet edilen tasarımcılar Tansel Özalp, Metehan Özcan, Onurcan Çakır, Derya Özkan ve Ayşenur Onaran’ın mekânsal müdahale ve yerleştirmeleri, 11 Ağustos 2021 itibarıyla her Çarşamba Alsancak, Kemeraltı, Buca ve Bornova olmak üzere İzmir’de dört farklı kamusal alanda izleyicilerle buluşacak.

“tasarım ile / with design” 8 Eylül 2021 Çarşamba günü gerçekleşecek kapanış forumuyla sona erecek. Proje sürecine dair oluşturulan tüm arşivin ve görsel dökümantasyonun ise Kasım ayında kitap olarak yayımlanması planlanıyor.

*https://us02web.zoom.us/j/87360342429 / Webinar ID: 873 6034 2429

İletişim için: info@tasarimile.net