GÜNCEL

GMK'DAN

YARIŞMA

13. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Afiş Yarışması

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Afiş Yarışması için başvurular başladı. GMK’nın jüri desteği sağladığı yarışmaya son başvuru tarihi ise 15 Ekim 2022. Yarışmaya ilişkin detaylı bilgiye buradan erişilebilir.



Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Afiş Yarışması için başvurular başladı. GMK'nın jüri desteği sağladığı yarışmanın bu yılki teması ise “ayrımcılık yasağı” olarak belirlendi. Tasarımcıların, hareketli işler de dahil en çok beş özgün eserle katılacağı yarışmaya www.tihvbelgeselfilm.org adresi üzerinden çevrimiçi olarak başvurulabilir. Yarışmada birinci seçilen iş, aynı zamanda 13. TİHV İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin de afişi olacak. Yarışmaya ilişkin detaylı bilgiye buradan erişilebilir.

Yarışmanın jürisinde GMK üyeleri Emre Senan, Melike Taşçıoğlu ve Umut Altıntaş ile birlikte TİHV’nin yönetim kurulu üyelerinden Nilgün Toker ve vakfın genel sekreteri coşkun Üsterci yer alıyor.

“Ayrımcılık yasağı” temasıyla yarışma, odağına bugün dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de toplumun Kadınlar, LGBTİ+’lar, Aleviler, Kürtler, Romanlar, sığınmacı ve mülteciler, engelliler, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere ayrımcılık ve nefret söylemine maruz kalan kesimlerini alıyor. Pek çok insanın günümüzde etnik köken, ulusal azınlığa mensup olma, sınıf, din, dil, siyasal ya da başkaca kanaatleri, toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği vb. gerekçelerle ayrımcılığa ve nefret söylemine maruz kalmasından hareketle, yarışmaya katılacak tasarımcıların bu ayrımcılık biçimlerinden birine veya birkaçına değinmesi ve bu yıkıcı tutuma karşı toplumda farkındalığın artmasına katkıda bulunması amaçlanıyor.

Türkiye’den ve dünyadan belgesellerin gösterileceği 13. TİHV Belgesel Film Günleri, 10-17 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.