GÜNCEL

GMK'DAN

SERGİ

38. Grafik Tasarım Sergisi’ne Doğru Geri Sayım: Jüri Seçimleri Gerçekleşti

38. Grafik Tasarım Sergisi’nin ödüllü işleri belirlendi. Burcu Kayalar, Burcu Tokatlı, Prof. Dr. Emre Becer, Engin Kafadar, Geray Gençer, Hüseyin Sandık ve Orkun Demirelli’den oluşan GMK Ödülleri Seçici Kurulu ile Canan Tulca, Selahattin Sönmez ve Utku Lomlu’dan oluşan Öğrenci Projeleleri Seçici Kurulu 29 Eylül 2019 Pazar günü seçim çalışmasını gerçekleştirdi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ev sahipliğindeki jüri elemesi sonucunda belirlenen ödüller 1 Kasım 2019 Cuma günü Tophane-i Amire Kültür Merkezi Beş Kubbe Salonu’nda gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak.





1-30 Kasım 2019, Tophane-i Amire Kültür Merkezi Beş Kubbe Salonu’nda gerçekleşecek 38. Grafik Tasarım Sergisi, Eylül 2018 itibarıyla son bir yıllık süreçte üretilmiş işleri kapsıyor. Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen serginin açılış töreninde Bikem Özsunay Vakfı Afiş Özel Ödülü, Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü, Emin Barın Logotayp Özel Ödülü, İhap Hulusi Afiş Özel Ödülü, Sait Maden Tipografi Özel Ödülü ve TÜYAP Kitap Kapağı Özel Ödülü de sahiplerini bulacak. GMK İllüstrasyon Özel Ödülü ise bu yıl TROY Apple Premium Reseller işbirliğiyle yarışma seçici kurulunun en iyi illüstrasyon olarak belirlediği çalışmaya verilecek.

38. Grafik Tasarım Yarışması Seçici Kurul ve Öğrenci Projeleri Seçici Kurul Üyeleri: (Soldan sağa ön sırada) Engin Kafadar, Burcu Tokatlı, Prof. Dr. Emre Becer, Burcu Kayalar; (sağdan sola arka sırada) Orkun Demirelli, Geray Gençer, Hüseyin Sandık