GÜNCEL

GMK'DAN

GÜNCEL

27 Nisan Uluslararası Tasarım Günü İçin Üyelerimize Çağrı

27 Nisan, 1963 yılında kurulan, Montreal merkezli Uluslararası Tasarım Dernekleri Konseyi-ICoD’nin doğum günü. Dünyada tasarım alanında profesyonel ve akademik akademik meslek örgütlenmelerinin gönüllü temsilcilerinden oluşan ICoD’nin bu özel günü, tüm dünyada "Uluslararası Tasarım Günü" olarak kutlanıyor.

ICoD, 2024 Uluslararası Tasarım Günü’nün “tasarımda nezaket” temasına ayırıyor. Tasarımın başarısını değerlendirmede fayda ve işlevselliğin ötesinde yeni bir ölçüt önerisi sunan bu tema, “Is it kind?” sorusu etrafında, tasarım pratiğinin hayati bir parçası olarak nezaket üzerine düşündürmeyi amaçlıyor.

Tasarımda nezaket teması, bir tasarımın fikir aşamasından son kullanıcıya ulaşana dek geçirdiği tüm sürecin itinayla gözetildiği; tasarımda kullanılacak hammaddenin elde edilişinden fabrikasyona, üretim alanının çevre ve canlı yaşama etkisine kadar farklı boyutların hesaba katıldığı bir çalışma anlayışına çağrı niteliği de taşıyor.

Tasarım: Umut Altıntaş


GMK, üyesi olduğu ICoD’yle eşzamanlı olarak, 2024 Uluslararası Tasarım Günü’nü kutlamak için tüm üyelerine açık çağrıda bulunuyor. Üyelerimizden 1080×1080 px (30×30 cm) boyutlarında, 72 dpi çözünürlükte ve RGB jpeg formatında tasarlayacakları birer sosyal medya gönderisini 24 Nisan 2024 Çarşamba gününe dek 27 Nisan” konu başlığıyla info@gmk.org.tr adresine yollamalarını rica ediyoruz. 

Tasarlanan gönderilerde, GMK logosu ile “27 Nisan Uluslararası Tasarım Günü” ile “Tasarımda Nezaket” ve/veya “Is it kind?” ibareleri yer almalıdır. Tüm işler, 27 Nisan 2024’te GMK’nın internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında paylaşılacaktır.