GÜNCEL

GMK'DAN

GÜNCEL

27 Nisan Uluslararası Tasarım Günü İçin Üyelerimize Açık Çağrı!

27 Nisan, 1963 yılında kurulan, Montreal merkezli, Uluslararası Tasarım Dernekleri Konseyi ICoD’nin doğum günü. Grafik tasarım ile görsel iletişim dalında dünyadaki meslek birliklerinin gönüllü temsilcilerinden oluşan ICoD’nin bu özel günü, tüm dünyada "Uluslararası Tasarım Günü" olarak kutlanıyor.

Uluslararası Tasarım Günü’nün bu yılki teması “Suspended in Transition / Değişimin Eşiğinde” olarak belirlendi. Pandeminin küresel düzeyde tetiklediği fiziksel ve düşünsel değişimlere işaret eden tema, geleceğin sadece bir endişe kaynağı olmadığına, olumlu yönde bir dönüşüm için taşıdığı potansiyele, bir imkân oluşuna dikkat çekiyor.

Afiş tasarımı: Aykut Genç

GMK, üyesi olduğu ICoD’yle eşzamanlı olarak, 2022 Uluslararası Tasarım Günü’nü kutlamak için tüm üyelerine açık çağrıda bulunuyor. Üyelerimizden 1080×1080 px (30×30 cm) boyutlarında, 72 dpi çözünürlükte ve RGB jpeg formatında tasarlayacakları birer sosyal medya gönderisini 24 Nisan 2022 Pazar gününe dek 27 Nisan” konu başlığıyla info@gmk.org.tr adresine yollamalarını rica ediyoruz.

Tasarlanan gönderilerde, GMK logosu ile “27 Nisan Uluslararası Tasarım Günü” ve “Değişimin Eşiğinde” ibareleri yer almalıdır. Tüm işler, 27 Nisan 2022’de GMK’nın internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında paylaşılacaktır.