GÜNCEL

GMK'DAN

YARIŞMA

12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Afiş Yarışması

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) 12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Afiş Yarışması’na başvurular bugün itibarıyla başladı. GMK’nın jüri desteği sağladığı, teması “Örgütlenme Özgürlüğü” olarak belirlenen yarışmaya 18 yaşından büyük, profesyonel veya öğrenci tüm katılımcılar www.tihvbelgeselfilm.org adresi üzerinden çevrimiçi olarak ve en fazla 5 özgün eserle başvurabilir. Katılım için herhangi bir ücretin talep edilmediği yarışmaya son başvuru tarihi 15 Ekim 2021. Yarışma şartnamesine buradan ulaşabilirsiniz.



Yarışmanın seçici kurulunda Emre Senan (Grafik Tasarımcı, Sanatçı, Emre Senan Tasarım Vakfı Kurucusu, GMK Üyesi), Melike Taşçıoğlu (Prof., Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölüm Başkanı, GMK Genel Sekreteri), Selin Gömüç (Tasarım Ofisi Kurucusu, GMK Üyesi, Video Sanatçısı), Nilgün Toker (Prof. Dr., TİHV Yönetim Kurulu Üyesi) ve Coşkun Üsterci (TİHV Genel Sekreteri) yer alıyor.

TİHV 12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, 10-17 Aralık 2021 tarihlerinde çevrimiçi gerçekleşecek. Farklı coğrafyalarda farklı boyutlarıyla yaşanan insan hakları sorunlarına ilişkin toplumda farkındalık oluşturmayı hedefleyen etkinlikte, Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda belgesel film gösterilecek.