GÜNCEL

DÜNYADAN

YARIŞMA

Type Directors Club’ta Yarışma Zamanı

Type Directors Club’ın (TDC) her yıl düzenlediği İletişim Tasarımı ve Tipografi Yarışmalarına başvurular devam ediyor. Son başvuru günü 11 Aralık 2015 olan yarışmada; Reklam, Kitap, Dijital Medya, Kurumsal Kimlik, Editoryal, Sergileme, Deneysel, Hareketli Görüntü, Film, Ambalaj, Yazı Tipi Tasarımı gibi kategoriler bulunuyor. Başvuru için kayıtlar buradan yapılabilir.

62. TDC İletişim Tasarımı ve 19. Yıllık TDC Tipografi Yarışmalarının jürisinde ise Julia Zeltser (Baş Kreatif Direktör, Hyperakt, NY); Sagi Haviv (Tasarımcı ve Ortak, Chermayeff & Geismar & Haviv, NY); Forest Young (Kreatif Direktör, Interbrand, NY), Robbin Schiff (Art Direktör, Random House, Inc., NY); Darhil Crooks (Kreatif Direktör, The Atlantic Magazine, NY); Karen Welman (Kreatif Ortak, Pearlfisher, Britanya); Jarik van Sluijs (Kurucu ve Kreatif Direktör, PIC Agency, LA) yer alıyor.

Tipografi yarışmasının jürisi ise Veronika Burian (TypeTogether, Çek Cumhuriyeti); Stéphane Elbaz (Stéphane Elbaz, NY); Alexander Tochilovsky (The Lubalin Center, The Cooper Union, NY); Petr van Blokland (Buro Petr van Blokland + Claudia Mens, Hollanda)’dan oluşuyor.

TDC’ın geçen yılki İletişim Tasarımı Yarışması’nda birincilik ödülünü David Bowie’nin Sue (Or in a Season of Crime) videosuyla Tony Hingston kazanmıştı. Yarışmada ödül alan işler TDC sergileri kapsamında 2016 yılı boyunca tüm dünyayı dolaşacak ve yine önümüzdeki sene yayımlanacak olan TDC yıllığı Typography 37’de yer alacak.