GÜNCEL

DÜNYADAN

YARIŞMA

Kitap Tasarımı Yarışması “Stiftung Buchkunst 2022” Sonuçlandı

Almanya’nın prestijli tasarım organizasyonları arasında yer alan “Stiftung Buchkunst –Dünyadan En İyi Kitap Tasarımları” yarışmasında ödül kazanan işler belli oldu. Bu yılki jürisinde üyemiz Ozan Akkoyun’un da yer aldığı yarışmanın seçimleri 3-5 Şubat 2022 tarihlerinde Leipzig’de gerçekleşti.

"Stiftung Buchkunst" Jüri Çalışması, 3-5 Şubat 2022, Leipzig


Ozan Akkoyun "Stiftung Buchkunst" Jüri Çalışmasında, 3-5 Şubat 2022, Leipzig


Uluslararası yarışmaya, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 30 ülkeden 500 başvuru yapıldı. Jüri değerlendirmesi sonucunda biri Altın, ikisi Gümüş, beşi Bronz Madalya ile beşi Mansiyon olmak üzere 14 kitap tasarımı ödülü belirlendi. Yarışmanın en büyük ödülü “Golden Letter” ise, tasarımı Bart de Baets (Hollanda) tarafından gerçekleştirilen On the Necessity of Gardening. An ABC of Art, Botany and Cultivation başlıklı kitaba verildi. Ödül kazanan işlerinin tümü buradan görülebilir.



Laurie Cluitmans, On the Necessity of Gardening. An ABC of Art, Botany and Cultivation, Tasarım: Bart de Baets, Baskı: Wilco Art Books, Amersfoort (Hollanda), Yayıncı: Valiz, Amsterdam (Centraal Museum Utrecht işbirliğiyle).


2022’nin ödüllü kitap tasarımlarına ilişkin ilk sergi, 19 Mart 2022’de Leipzig’de açılacak bağımsız yayıncılık fuarı “It’s a book” kapsamında gerçekleşecek. Öte yandan, jüri üyeleri, 11-15 Mart tarihleri arasında, yarışmanın Instagram hesabı kanalıyla bir dizi canlı konuşma gerçekleştirecek. Üyemiz Ozan Akkoyun’un bu kapsamdaki konuşması 15 Mart Salı günü, Türkiye saatiyle 17.00’de yarışmanın Instagram hesabı @stiftungbuchkunst üzerinden izlenebilir.


Kuan-Ting, Chen, Met Stoelen, Tasarım: Kuan-Ting, Chen, Baskı/Yayıncı: ArtEZ University of the Arts, Hollanda.