GÜNCEL

DÜNYADAN

SERGİ

Eşitlik mi? Hadi canım!

Paris’te Espace Niemeyer’de gerçekleşen « Egalité, Mon Oeil!» isimli sergi, grafik tasarımcıların penceresinden kadın haklarına bakıyor. Sergi, 1970’lerden başlayarak kadın temasının ve kadın haklarının görsel iletişim alanındaki tarihsel sürecine bakma imkânı sunmasının yanı sıra kadınların bu alandaki profesyonel varlıkları üzerine de düşündürüyor.

Anonim Küba Afişleri, 1971-1972, Fotoğraf: Paul Schmitt

Soldan sağa: Carolina Rojas, Vanessa Serillon, Groupe Ouf!, Fotoğraf: Paul Schmitt

Luba Lukova, Fotoğraf: Paul Schmitt

Tasarım alanında kaç kadın sanat direktörü, yönetmen vardır? Hâlâ yeteri kadar değil, diyor Paul Schmitt, pixelcreation'da sergiye ilişkin yazdığı yazısında. Paris’te gerçekleşen ve daha isminden başlayarak kadınların eşitliği olgusuna ‘Eşitlik mi? Hadi canım!’ diyerek alaycı yaklaşan “Egalité, Mon oeil!”, yetenekleri kadar mücadeleci ruhlarıyla da bilinen kadın grafik tasarımcıları bir araya getiriyor.


Vanessa Vérillon, Fotoğraf: Paul Schmitt

Pierre Mendell, Fotoğraf: Paul Schmitt

Sergide 300 civarında imaj ve Küba’dan, Latin Amerika’dan, Avrupa ve Amerika’ya, dünyanın farklı ülkelerinden ve aralarında Luba Lukova, Valérie Debure, Nous Travaillons Ensemble’dan Isabelle Jego ve Alex Jordan ve Vanessa Vérillon gibi isimlerin bulunduğu tasarımcılardan 80 afiş yer alıyor.