Freelance Tasarımcılar İçin Bir Araştırma Daveti

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Avrupa Birliği desteğiyle hazırlanan “Grafik Tasarım Alanında Freelance Çalışma Dinamikleri, Mevcut Sorunlar ve Mevzuat Önerisi” başlıklı araştırma projesi, Türkiye’de grafik tasarım alanındaki freelance çalışma disiplininin değerlendirilmesini ve tasarımcı ile işveren arasındaki dinamiklerin derinlemesine çözümlenmesini amaçlıyor.

  • Yazar Admin, 19.07.2024

Bugünlerde Türkiye’deki yaratıcı endüstrilerde, özellikle pandemi sonrasında dinamikleri değişen freelance çalışma koşullarını grafik tasarımcılar üzerinden ele almayı amaçlayan bir araştırma projesi yürütülüyor. Pro Creative'in Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Avrupa Birliği desteğiyle hazırladığı, “Grafik Tasarım Alanında Freelance Çalışma Dinamikleri, Mevcut Sorunlar ve Mevzuat Önerisi”  başlıklı bu proje, tüm grafik tasarımcıları konuyla ilgili mevcut sorunların ortaya konabilmesi için bu araştırmaya katılmaya davet ediyor. 

Araştırma Daveti.jpg (524 KB)
 
Proje, Türkiye’de grafik tasarım alanında hizmet veren profesyonellerin ‘freelance’ çalışma durumunun çeşitli boyutlarıyla tanım ve açıklamaya ihtiyaç duyması, tasarımcıların iş alma ve teklif aşamasından işin teslimine kadar olan süreçte işverenleriyle olan dinamiklerinin belirsizlikler içermesi ve tarafların, çoğunlukla sözleşmeye bağlı olmadan çalışmalarının birçok problemi beraberinde getirmesinden yola çıkıyor. Bu araştırmayla, Türkiye’de grafik tasarım alanındaki freelance çalışma disiplininin değerlendirilmesi ve taraflar arasındaki dinamiklerin derinlemesine çözümlenmesi amaçlanıyor. Freelance çalışan tasarımcıların mevcut düzende yaşadığı sorunlar ile işverenin çalışma biçimi, talepleri ve beklentileri bu araştırma kapsamında incelenecek konular arasında yer alıyor. 

Araştırmaya katılım için: https://forms.gle/ut138WUrexmk8NnLA