ICoD’den Küresel Anket: Bir Tasarımcının İtirafları

Uluslararası Tasarım Konseyi ICoD'nin haziran ayında Sofya’da düzenleyeceği Balkan Avrupa Bölgesel Toplantısı öncesinde açtığı küresel anket, günümüzün politik, ekonomik ve teknolojik koşulları altında tasarım kararlarının nasıl şekillendiğini araştırıyor. 

  • Yazar Admin, 20.05.2026

Uluslararası Tasarım Konseyi (ICoD), Haziran 2026’da Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenecek ilk Balkan Avrupa Bölgesel Toplantısı öncesinde, tasarımcıları bir hazırlık anketine katılmaya davet ediyor. Anket, toplantıya fiziksel katılım şartı aranmaksızın tüm tasarımcılara açık. 

surveyPOST.jpeg (60 KB)


Balkan Avrupa Bölgesel Toplantısı ise, 11 Haziran 2026 tarihinde Avrupa Tasarım Festivali kapsamında düzenlenecek. “Bir Tasarımcının İtirafları: Tasarım, Kararlar ve Etki” temasıyla gerçekleşecek toplantı, yapay zekânın artan etkisi başta olmak üzere günümüzün jeopolitik, ekonomik ve teknolojik koşulları içinde tasarım kararlarının nasıl şekillendiğine odaklanıyor.  


4x5_ICoD.jpg (482 KB)

Toplantıya veri sağlamayı amaçlayan ve küresel çapta tüm tasarımcılara açık olan anketten elde edilecek yanıtlar, toplantı kapsamındaki Collective Mapping Sessions oturumlarının içeriğini de belirleyecek. Anket sonuçlarıyla, farklı coğrafyalardaki ortak eğilimlerin, gerilimlerin ve güncel sorunların daha görünür hâle getirilmesi amaçlanıyor. Yanıtların gizli tutulacağı birkaç dakikalık bu ankette katılımcılar sadece kendi pratikleriyle ilişkili gördükleri sorulara yanıt verebilirler.

Son katılım tarihi 6 Haziran 2026 olan ankete buradan erişilebilir.

Balkan Avrupa Bölgesel Toplantısı'na katılım için son kayıt tarihi ise 5 Haziran 2026. 
Kayıt bağlantısına buradan erişilebilir.