GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

YARIŞMA

2. Anadolu Çizgi Film Yarışması

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Türkiye'de ajansın etkin olduğu bölgelerde çizgi film (animasyon) sektörünün ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını ve rekabet edebilirliğini artırmak ve bölgedeki sektör potansiyeline dikkat çekmek amacı ile düzenlenen 2. Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması'na başvuru için son gün 31 Mart 2016. Yarışmaya yapılan başvuruların değerlendirilmesi Mayıs ayında gerçekleşecek, sonuçlar da yine aynı ay içerisinde duyurulacak. Yarışma şartnamesi buradan indirilebilir.

Katılım Koşulları

1. Yarışmaya katılım, bireysel veya ekip halinde olabileceği gibi öğrenci, amatör ve profesyonel herkesin katılımına açıktır.

2. Yarışmacılar istedikleri kadar çalışma ile katılabilirler.

3. Yarışmaya katılacak filmlerde tema sınırlaması yoktur.

4. Yarışmacılar, Ajansımız tarafından 2015 yılında düzenlenmiş olan 1. Anadolu Animasyon Yarışmasına katılmış oldukları filmler ile yarışmaya tekrar katılamazlar.

5. Yarışmaya katılacak filmler jenerik hariç 1-10 dakika arası süreli, dublajları yapılmış, ses, müzik ve efektleri 5+1 ses sisteminde kaydedilmiş ve mikslenmiş olarak, FULL HD PAL 16:9 (1920X1080), renk kayıpsız MOV, Mp4 veya AVİ formatında hazırlanarak DVD ortamında sunulmalıdır.

6. Yarışmaya, 2 ve 3 boyutlu her türlü animasyon tekniği (stop-motion, 2 cut-out vb.) ile hazırlanmış filmler katılabilir. Animasyonların, diyalog içermesi halinde, Türkçe dublajlı veya Türkçe alt yazılı olması gerekmektedir.

7. Birden fazla film ile başvuru halinde, gönderilecek her bir film için ayrı ayrı başvuru formu doldurulmalıdır.

Katılım Şekli ve Adresi:

Yarışmacılar eserlerini 31 Mart 2016 günü 17:00’a kadar aşağıda belirtilen gönderim adresinde olacak şekilde şahsen getirecek veya posta/kargo yolu ile göndereceklerdir. Gönderim bedeli katılımcılara aittir. Posta ve kargo hizmetlerinden kaynaklanacak gecikme ve hasarlardan yürütme kurulu sorumlu tutulamaz.

Adres: T.C. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı 1. Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması Yeni Yalova Yolu 4. km Buttim İş Merkezi Buttim Plaza Kat:6 16250 Osmangazi/Bursa/Türkiye

Ödüller:

Birincilik ödülü: 25.000 TL

İkincilik ödülü: 20.000 TL

Üçüncülük ödülü: 15.000 TL

Öğrenci özel ödülü: 5.000 TL