GÜNCEL

GMK'DAN

GÜNCEL

Stiftung Buchkunst 2024'ün En İyi Kitap Tasarımlarını Belirledi

Almanya’nın prestijli tasarım organizasyonları arasında yer alan “Stiftung Buchkunst –Dünyadan En İyi Kitap Tasarımları” yarışması, her yıl uluslararası çapta en iyi kitap tasarımlarını belirlemeyi amaçlıyor. 2019’dan bu yana, Grafik Tasarım Sergisi'nin Kitap Tasarımı kategorisinde ödül kazanan işler de GMK ve Ofset Yapımevi işbirliğiyle bu yarışmaya katılıp sergilenme imkânı buluyor. Bu yıl, 34 ülkeden ulusal tasarım yarışmalarında ödül kazanmış 600 tasarımın katıldığı yarışmanın sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı.

2024 Stiftung Buchkunst –Dünyadan En İyi Kitap Tasarımları yarışmasında ödül kazanan kitap tasarımları, görsel: Formal Settings.

Jana Sofie Liebe'nin Golden Letter ödülünü kazanan kitap tasarımı Walking as Research Practice, görsel: Formal Settings.


Jianping He, Päivi Helander, Isidora Nikolić, Alexandra Stender ve Scott Vander Zee’den oluşan 2024 jürisi, Jana Sofie Liebe’nin tasarımcısı olduğu Walking as Research Practice’i en iyi olarak nitelendirdiği Goldene Letter ödülüne layık gördü. Danimarka’dan Alexis Mark’ın tasarımcısı olduğu Crtitical Coast Altın Ödül’e; Danimarka’dan All the Way to Paris’in tasarladığı A Brief Moment () A Long Tradition ile İsviçre’den Teo Schifferli, Ladina Dörig ve Lou Rais’in tasarladığı Press Paintings adlı kitaplar ise Gümüş Ödül kazandı. Bunların dışında beş kitaba Bronz Ödül ve beş kitaba da mansiyon verildi. Almanya’nın Leipzig kentinde yapılan jüri çalışmasıyla belirlenen 14 kitap tasarımı, 22 Mart 2024’te Frankfurt Kitap Fuarı’ndaki törenle sahiplerini buldu.