GÜNCEL

GMK'DAN

GÜNCEL

27 Nisan Uluslararası Tasarım Günü Kutlu Olsun!

Bugün 27 Nisan, Uluslararası Tasarım Günü.

27 Nisan; 1963 yılında kurulan, merkezi Montreal’de bulunan ve grafik tasarım ile görsel iletişim dalında dünyadaki tüm meslek birliklerinin gönüllü temsilcilerden oluşan ICoD Uluslararası Tasarım Dernekleri Konseyi'nin de yaş günü.

ICoD, 2024 Uluslararası Tasarım Günü’nün “tasarımda nezaket” temasına ayırıyor. Tasarımın başarısını değerlendirmede fayda ve işlevselliğin ötesinde yeni bir ölçüt önerisi sunan bu tema, “Is it kind?” sorusu etrafında, tasarım pratiğinin hayati bir parçası olarak nezaket üzerine düşündürmeyi amaçlıyor. Tasarımda nezaket teması, bir tasarımın fikir aşamasından son kullanıcıya ulaşana dek geçirdiği tüm sürecin itinayla gözetildiği; tasarımda kullanılacak hammaddenin elde edilişinden fabrikasyona, üretim alanının çevre ve canlı yaşama etkisine kadar farklı boyutların hesaba katıldığı bir çalışma anlayışına çağrı niteliği de taşıyor.

ICoD üyesi olarak GMK da 27 Nisan'ı, güne özel afişlerle kutlamak amacıyla profesyonel ve öğrenci üyelerine her yıl olduğu gibi Nisan ayında çağrıda bulundu. “Tasarımda Nezaket” temalı bu çağrıya kulak veren ve sosyal medya gönderileri tasarlayıp bizimle paylaşan profesyonel üyelerimiz Ardan Ergüven, Ayşe İriöztürk, Banu Bulduk Türkmen, Cansu Cömert, Ferhat Meşhur, Gizem Güler, Kardelen Akçam, Maşallah Sincar, Mehmet Korkmaz, Perim Öktem, Sanem Özkan, Selen Başer, Selin Nimet Aydın, Zuhal Kaplan ile öğrenci üyelerimiz Ayşe Gamze Kasap, Elif Bilge, Gizem Darcan, Gökçe Hacıömeroğlu, Mustafa Sakcalı ve Zeynep Sude Yılmaz'a teşekkür ediyoruz.

Tüm üyelerimizin ve tasarımcıların Uluslararası Tasarım Günü kutlu olsun!
 

Ardan Ergüven

Ayşe İriöztürk
 

Banu Bulduk Türkmen

Cansu Özcömert

Ferhat Meşhur

Gizem Güler

Kardelen Akçam

Maşallah Sincar

Mehmet Korkmaz

Perim Öktem

Sanem Özkan

Selen Başer


Selin Nimet Aydın

Zuhal Kaplan

Ayşe Gamze Kasap

Elif Bilge

Gökçe Hacıömeroğlu

Kerem Paspal

Mustafa Sakcalı

Zeynep Sude Yılmaz