GÜNCEL

GMK'DAN

SERGİ

42. Grafik Tasarım Sergisi’ne başvurular açıldı!

42. Grafik Tasarım Sergisi’ne başvurular açıldı! Eylül 2022 itibarıyla üretilmiş işlerin kabul edileceği sergiye erken katılım için son gün 13 Ağustos; son katılım tarihi ise 8 Eylül 2023. 1981’den bu yana her yıl düzenlenen ve izleyicilere geçen bir yılın tasarımlarını toplu olarak görme olanağını sunan sergi, başlangıcından bu yana iş, üretim, kültür dünyası ve toplum ile grafik tasarım arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi, tasarımcılar arası bir etkileşim platformu oluşturmayı ve genç tasarımcıları desteklemeyi amaçlıyor.


Sergi kimliği ve afiş tasarımı: Ataberk Akalın


Grafik Tasarım Sergisi’nin 42’incisi için başvuru süreci başladı. 42. Grafik Tasarım Sergisi’ne erken katılım için son gün 13 Ağustos, son katılım tarihi ise 8 Eylül 2023.

Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen ve ödül töreniyle birlikte Kasım ayında açılması planlanan 42. Grafik Tasarım Sergisi’nde, GMK Ödüllerinin yanı sıra pek çok özel ödül sahibini bulacak. 25 kategorinin yer aldığı sergiye tasarımcılar Eylül 2022 itibarıyla üretilmiş işleriyle sergiye başvuruda bulunabilirler.

Serginin görsel kimlik tasarımı, geçtiğimiz yıl Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü’nü kazanan Ataberk Akalın tarafından gerçekleştirildi.

42. Grafik Tasarım Sergisi’nde GMK Ödülleri, Dijital İşler Seçici Kurulu ve Öğrenci Projeleri Seçici Kurulu olmak üzere üç ayrı jüri yer alıyor. 2023 GMK Ödülleri Seçici Kurulu Arkın Kahyaoğlu, Burçak Beşlioğlu, Emre Parlak, Özüm Ak, Pelin Öztürk Göçmen, Sadık Karamustafa ve Sarp Sözdinler’den; Dijital İşler Seçici Kurulu Batuhan Karasakal, Emre Sel, İlker Uzuner; Öğrenci İşleri Seçici Kurulu ise Cem Haşimi, Seda Yüksel ve Tülay Ulukılıç’tan oluşuyor.

Sergi kapsamında GMK ödüllerinin yanı sıra Bikem Özsunay Vakfı Yılın Öğrenci Projesi Ödülü, Emin Barın Logotayp Ödülüİhap Hulusi Afiş ÖdülüSait Maden Tipografi Ödülü, TÜYAP Kitap Kapağı Ödülü ve Eczacıbaşı Yılın Genç Grafik Tasarımcısı Ödülü ilgili kurum ve kuruluşların uzun yıllardır süregelen katkılarıyla verilmeye devam ediyor.

GMK üyesi olma koşulu aranmaksızın tüm grafik tasarımcıların Eylül 2022 itibarıyla ürettikleri işleriyle 25 farklı kategoride başvurabileceği sergiye ilişkin ayrıntılı bilgi, şartname ve başvuru için: sergi.gmk.org.tr

 

GMK ÖDÜLLERİ SEÇİCİ KURULU 2023

Arkın Kahyaoğlu
Yönetici-Yaratıcı Yönetmen/VMLY&R İstanbul

Burçak Beşlioğlu

Tasarım Direktörü

Emre Parlak
Grafik Tasarımcı, Öğretim Görevlisi 
GMK Üyesi

Özüm Ak

Grafik Tasarımcı
GMK Üyesi

Pelin Öztürk Göçmen
Öğretim Üyesi (Doç. Dr.)
We Design Too Tasarım Platformu Kurucu Ortağı 
GMK Üyesi

Sadık Karamustafa
Grafik Tasarımcı, Eğitimci (Prof., MSGSÜ)
GMK Üyesi

Sarp Sözdinler
Grafik Tasarımcı
GMK Üyesi

 

DİJİTAL PROJELER SEÇİCİ KURULU

Batuhan Karasakal
Ürün Tasarımcısı

İlker Uzuner
AlphaDog Ajans Başkanı

Emre Sel
Dijital Yaratıcı Yönetmen, Multidisipliner Tasarımcı

 

ÖĞRENCİ PROJELERİ SEÇİCİ KURULU

Cem Haşimi
Sanat Yönetmeni

Seda Yüksel
Sr. Sanat Yönetmeni/MONROE
GMK Üyesi

Tülay Ulukılıç
Grafik Tasarımcı
GMK Üyesi