GÜNCEL

GMK'DAN

ETKİNLİK

GMK Gezi #2: "Cumhuriyet'in Yüzü: Kültür Devriminden İzler"

GMK’nın grafik tasarım içerikli sergileri küratörleri eşliğinde gezmeyi amaçladığı etkinlik dizisi GMK Gezi’nin ikincisini “Cumhuriyet’in Yüzü: Kültür Devriminden İzler” sergisine ayrılıyor. İzzeddin Çalışlar’ın küratörlüğünde hazırlanan ve Galataport’ta yer alan sergi, kültürel, sanatsal ve sosyal yaşamıyla Erken Cumhuriyet Dönemi’ni odağına alıyor.


Afiş tasarımı: Emirhan İvecan

“Cumhuriyet’in Yüzü: Kültür Devriminden İzler”, Cumhuriyet’in 1922 - 1942 yılları arasında edebiyat, müzik, grafik, mimari tasarım, güzel sanatlar, sahne sanatları, müzecilik, arkeoloji gibi kültür disiplinleriyle toplumsal yaşama bakışını günümüze taşıyor. Borusan Kocabıyık Vakfı’nın düzenlediği, Borusan Contemporary’nin katkılarıyla hayata geçirilen sergi, kişisel arşiv ve koleksiyonlardan eser ve belgelere yer vermenin yanı sıra izleyicilere dijital deneyim imkânı da sunuyor. 

İzzeddin Çalışlar’ın rehberliğinde gerçekleştireceğimiz GMK Gezi etkinliği, 28 Nisan 2024 Pazar günü saat 14.00’te başlayacak. Etkinliğe katılım ücretsiz olup rezervasyon gereklidir.

Rezervasyon için: 0 532 782 49 94 / Nazlı Küçükahmetoğlu (GMK Koordinatörü)