GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

GÜNCEL

“Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi” Öğrenme Programına Açık Çağrı

British Council tarafından düzenlenen öğrenme programı "Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi", Türkiye'de kamu sektöründe çalışan uzman ve orta düzey yöneticiler ile kültürel ve yaratıcı endüstrilerde çalışan, politika geliştirme konularına ilgi duyan profesyonellerin başvurularını bekliyor. British Council ve Cultural Associates Oxford tarafından geliştirilip Türkiye’de Culture Unleashed işbirliğiyle 20 Eylül - 20 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek programa, British Council Türkiye internet sitesi üzerinden 3 Eylül Pazar gününe kadar başvurulabilir. Türkçe gerçekleştirilecek eğitim, tüm katılımcılara ücretsizdir. 


British Council’ın iki yıldır sürdürdüğü "Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi" öğrenme programı, bu sefer Türkiye için detaylı bir inceleme ve literatür taraması ile Türkçeye çevrilerek gerçekleştiriliyor. Culture Unleashed'in işbirliğiyle, Emre Erbirer, Mustafa Gül ve Gökçe Dervişoğlu Okandan'ın yürütücülüğünde gerçekleştirilecek dört haftalık programda hem dijital ortamda hem de yüzyüze seminerler, paneller ve atölye çalışmaları yer alıyor. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, bu alanda geçerliliği olan bir sertifikanın da sahibi oluyor. Eğitimle ilgili detaylı bilgiye ve değerlendirme kriterlerine buradan ulaşılabilir.  


"Yaratıcı Ekonominin Desteklenmesi" programı, sektör profesyonellerine şehirlerinde, bölgelerinde ve ülkelerinde kültür sektörünü ve yaratıcı endüstrileri desteklemenin yanı sıra Birleşik Krallık’ta ve uluslararası alanda profesyonel ağlarını genişletmeleri için yeni fikir ve araçlar sağlıyor. Markalaşmadan dijital dönüşüme, girişimcilikten kültürel mirasa kadar birçok alanı kapsayan eğitim ile kültürel ve yaratıcı endüstrilerin etkisi ve rolü hakkında bilgi paylaşımı, yeni bağlantıların kurulması, politika çözümleri geliştirilmesi ve ortak bir dil oluşturulması hedefleniyor.