GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

ETKİNLİK

Şimdi Oyna ve Geri Sar: Polonya Grafik Tasarımı Üzerine Atölye ve Konuşma

Salt Galata, Polish Graphic Design ile Manifold'un işbirliği ve Adam Mickiewicz Institute'un desteğiyle düzenlenen "Şimdi Oyna ve Geri Sar: Polonya Grafik Tasarımı" başlıklı bir programa ev sahipliği yapıyor.

Anita Wasik yürütücülüğündeki grafik tasarım atölyesi ile başlayacak program, Rene Wawrzkiewicz ve Anita Wasik’in sunumlarıyla devam edecek. Wawrzkiewicz sunumunda Polonya’nın logo ve görsel kimlik tasarımı tarihine odaklanırken, Wasik kendi pratiğinden hareketle sergi ve kitap tasarımı üzerine konuşacak.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz programın dili İngilizce olup atölyeye katılım 15 kişiyle sınırlıdır. Başvuru için ad, soyadı ve iş örneği veya portfolyo bilgilerinizi postamanifold@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.


© Rene Wawrzkiewicz

PROGRAM

10.00-17.30 Atölye: Play Now! (Şimdi Oyna!)

Anita Wasik
Anita Wasik yürütücülüğündeki atölye çalışmasında kitap kapağı tasarımının farklı boyutları ele alınacak. Katılım için dizüstü bilgisayar ile temel düzeyde Adobe InDesign ve Adobe Photoshop bilgisi gerekmektedir.

Atölyeye katılım 15 kişiyle sınırlıdır. Başvuru için ad, soyadı ve iş örneği veya portfolyo bilgilerinizi postamanifold@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.


18.00-18.45 Sunum: From Symbol to Logo (Sembolden Logoya)
Rene Wawrzkiewicz

Wawrzkiewicz, sunumunda komünist Polonya’da logo tasarımının unutulmuş tarihine odaklanacak. Polonya’nın son yetmiş yıllık toplumsal tarihine dair bir metafor olarak logo ve görsel kimliklerin savaş sonrası dönemden günümüze nasıl değiştiğini, tekil sembollerden karmaşık görsel kimliklere doğru nasıl evrildiğini ele alacak.


19.00-19.45 Sunum: Between Book and Exhibition Design (Kitap ve Sergi Tasarımı Arasında)
Anita Wasik
Wasik, kültür için tasarım konusunda uzmanlaşmış bir grafik tasarımcı olarak deneyimlerinden bahsedecek. Kitap tasarımından sergi tasarımına farklı çalışmalarını sunarak, bu iki tasarım türünü birbirine bağlayan benzerlikler üzerinde duracak.