GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

YARIŞMA

Ankara Tasarım Yarışması

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara’yı yansıtan tarihî, sanatsal ve kültürel değerleri konu alan bir afiş yarışması düzenliyor. Kentin kültürel, sanatsal ve tarihsel varlıkları başta olmak üzere ekonomik, stratejik, turistik, kültürel ve yöresel değerlerini anlatan ve kente dinamik bir bakış açısı kazandıracak afişlerin oluşturulmasını amaçlıyor. Öte yandan; yarışma sonucunda seçilecek afişler, yurt içinde yurt dışında kentin tanıtım faaliyetlerinde kullanılacak.


Son teslim tarihi 27 Mayıs 2016 (Saat 18:00’e kadar) olan yarışmada Birincilik Ödülü 3.000 TL; İkincilik Ödülü 1.500 TL; Üçüncülük Ödülü 1.000 TL; Mansiyon ise 500 TL. Yarışmada 3 adet Mansiyon veriecek. Yarışmanın jürisi Arif Şayık, Binnur Uçakhan, Can Çavuşoğlu, Eray Görgülü ve S. Aybars Erdemli’den oluşuyor.


Katılım Koşulları:

  1. Yarışma; herkese açıktır ancak yarışmaya Ankara Kalkınma Ajansı Kurum Personeli ve Seçici Kurul üyeleri ile yakınları katılamaz.
  2. Yarışmaya farklı rumuzla en fazla beş afiş gönderilebilir.
  3. Yarışmaya katılan ve sergilemeye layık görülen 41 adet afişe Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 100 TL bedel ödenecek ve süresiz olarak kullanma hakkı Ankara Kalkınma Ajansı’na ait olacaktır. Ankara Kalkınma Ajansı yarışma yolu ile elde ettiği bu afişleri, televizyon, internet ve diğer her türlü ortamlarda yayınlama; katalog, broşür, afiş, kitap, CD, video ve diğer ortamlara alarak yayınını ve dağıtımını yapma, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarına gönderme hakkına sahip olacaktır.
  4. Afişler, 50×70 cm boyutlarında dikey olarak çalışılacaktır. Afişlerde görsel tasarımı destekleyen sözel bir mesaj (başlık, slogan, vb.) kullanılabilir. Farklı boyuttaki afişler yarışma dışı bırakılacaktır.
  5. Tüm başvurular web sitesi üzerinden yapılacak basılı materyal gönderilmeyecektir. Ayrıca Başvuru formu posta ile ya da elden teslim edilecektir.
  1. Başvuru formunu doldururken, afişleriniz için oluşturacağınız aktif wetransfer linkini (https://www.wetransfer.com/adresinden oluşturulacak) eklemeniz gerekmektedir.