GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

GÜNCEL

Türkiye’den İllüstratörler 2018 Frankfurt Kitap Fuarı’na

2017 yılında, Türkiye’deki yayıncılık sektörünün uluslararası alandaki görünürlüğünü ve bilinirliğini arttırmak amacıyla faaliyetlerine başlayan Uluslararası Yayıncılık Telif ve Danışmanlık Merkezi (YATEDAM), 2018 Frankfurt Kitap Fuarı için Türkiye odaklı bir illüstrasyon sergisi hazırlıyor.



Çocuk kitapları resimlemiş tüm illüstratörlere açık olan bu sergide, yapılan başvurular arasından seçilecek 10 illüstrasyon 10-14 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek Frankfurt Kitap Fuarı’nda Türkiye Ulusal Çocuk Standı’nda sergilenecek. Ayrıca serginin bir parçası olarak, başvuruda bulunan illüstratörlerin biyografi ve portfolyolarını içerecek bir “İllüstrasyon Kataloğu” da söz konusu serginin hedefleri arasında.

Başvuru Koşulları:

-Seçki için, daha önce en az bir tane çocuk kitabı resimlemiş illüstratörler eser gönderebilir. Bu nedenle illüstratörlerimizin resimledikleri çocuk kitabının künye bilgilerini paylaşması gerekmektedir.

-Başvuru yapılacak her çizimin en az 300 dpi çözünürlükte, jpeg formatında ve en az 2 MB büyüklüğünde olması gerekmektedir.

-Her katılımcı en fazla 3 eseriyle seçkiye başvuruda bulunabilir. ● Tema konusunda bir kısıtlama yoktur. Başvuruda paylaşılacak eserin daha önce yayımlanmış olması zorunluluğu bulunmamaktadır.

-Başvuru sahibinin, ‘İllüstratör Kataloğu’ tasarımında kullanılmak üzere Türkçe kısa biyografisi, bir fotoğrafı ve başvuruda bulunduğu eserin dışında 2 eserini de paylaşması gerekmektedir.

-En geç 27 Ağustos Pazartesi saat 17:00’ye kadar istenilen tüm bilgi, belge ve eserlerin gönderilmesi gerekmektedir.


Jüri:

-Değerlendirme bir ‘seçici kurul’ tarafından gerçekleştirilecektir. Seçici kurulda, YATEDAM direktörleri ve YATEDAM’ın kolektif çocuk eserleri telif kataloğunda yer alan markaların editörleri yer alacaktır.

-İllüstrasyonlar, kurul değerlendirmesine anonim kimliklerle sunulacaktır.

-En fazla beğeniyi toplayan 10 illüstrasyon sergi seçkisinde yer alacaktır.

 

Kullanım Hakkı:

-Başvuru sahipleri, seçki için gönderecekleri eserlerin kullanım hakkının tamamen kendilerinde olduğunu ve kullanım hakkından kaynaklanabilecek herhangi bir anlaşmazlığın hukuki açıdan sorumlusu olduğunu kabul ettiği bir ‘İyi Niyet Protokü’nün tarafı olacaktır.

-Başvuru sahipleri İyi Niyet Protokolü kapsamında, eserlerinin, sergi, tanıtım, poster, kartpostal, basın bülteni, katalog, YATEDAM’ın dahil olacağı dergi ve tanıtım materyallerinde çizerin kişisel bilgileri (isim, soyisim, iletişim) verilerek kullanılabileceğini kabul eder.
 

İletişim Bilgileri:

Başvuru için istenilen tüm bilgi, belge ve eserlerin sergi@yatedam.org adresine gönderilmesi gerekmektedir. Her türlü soru için: info@yatedam.org