GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

KİTAP

Jeff Talks'un 8 Yılı: “33 Afiş, 2 Soru, 44 Yanıt”

Manifold, ilk kitabı “Fil Hafızası”nın ardından ikinci kitabı “33 Afiş, 2 Soru, 44 Yanıt”ı yayımladı. Kitap, 2010-2018 yılları arasında üretilmiş 33 Jeff Talks afişi; afişin işlevi, anlamı ve geleceğine dair 2 soru ve bu soruya 44 tasarımcının verdiği yanıtlardan oluşuyor. Baskısını ve maddi sponsorluğunu Ofset Yapımevi’nin üstlendiği, tasarımını Esen Karol’un, son okumasını ise İpek Şoran’ın yaptığı çalışma; farklı kuşak ve tasarım anlayışlarından tasarımcıları bir araya getiriyor.

Görsel: Manifold

Ali Emre Doğramacı, Ardan Ergüven, Atahan Yılmaz, Axel Öland, Barış Şehri, Bülent Erkmen, Burak Beceren, Bürkan Özkan, Can Usta, Çağla Camcıoğlu, Cemalettin Mutver, Christopher Çolak, Davut Yücel, Deniz Cem Önduygu, E. S. Kibele Yarman, Ediz Pınar, Elif Özüdoğru, Emre Parlak, Emre Senan, Erman Yılmaz, Esen Karol, Fatih Sevimlikurt, Gonca Koyuncu, Gözde Oral, Haluk Tuncay, Hannahlisa Kunyik, Hikmet Güler, İlkay Can Saray, Joelle İmamoğlu, Johannes Buch, Kerem Yaman, Laura Klimaite, Mahmut Soyer, Mehmet Ali Türkmen, Melike Taşcıoğlu, Murat Ertürk, Mustafa Ercan Zırh, Okay Karadayılar, Ouchhh (Ferdi Alıcı), Özge Güven, Petek Kızılelma, Sabri Akın, Sadık Karamustafa, Sarp Sözdinler, Selen Başer Nejat, Uğurcan Ataoğlu, Ulaş Parkan, Umut Altıntaş, Umut Südüak, Vahit Tuna, Volkan Ölmez, Yavuz Selim Can, Yeşim Demir ve Yurdaer Altıntaş; kimi afişleri kimi yanıtları kimi de her ikisiyle olmak üzere kitaba iştirak eden isimler.

 

Görsel: Manifold

2010 yılından bu yana yılda dört kez gerçekleştirilen ve genellikle kültür alanından kişileri davet eden Jeff Talks konuşmaları için tasarlanmış ve “33 Afiş, 2 Soru, 44 Yanıt” kapsamında yayımlanan bu afişler geçtiğimiz yaz, 24 Temmuz 2018–19 Ağustos 2018 tarihleri arasında Manifold tarafından SALT işbirliğiyle gerçekleştirilen “Jeff Talks Peş Peşe” etkinliği kapsamında SALT Beyoğlu’nda sergilenmişti.

33 Afiş, 2 Soru, 44 Yanıt - Jeff Talks 2010-2018, Manifold, İstanbul, Ağustos 2018