GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

BİENAL

4. İstanbul Tasarım Bienali’nin Mekânları Belli Oldu

22 Eylül-4 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek 4. İstanbul Tasarım Bienali’nin mekânları belli oldu. Bienal bu yıl Akbank Sanat, Yapı Kredi Kültür Sanat, Pera Müzesi, Arter, SALT Galata ve Studio-X İstanbul’u kapsayan Beyoğlu eksenli bir yürüyüş rotası üzerinde yayılacak.


Küratörlüğünü Jan Boelen’in üstlendiği bienalin teması ise “Okullar Okulu”. Etkinlik; nitelikli araştırma ve deneye dayalı, kent ve ötesinden güncel gelişmeleri öğrenime dahil eden, üretken, süreç odaklı ve çok boyutlu bir eğitim ve tasarım platformu olmayı hedefliyor.

Jan Boelen, Foto: Veerle Frissen

Bienalin açılış programı 20-21 Eylül 2018 tarihlerinde “Okullar Okulu: Oryantasyon” adıyla gerçekleştirilecek. Türkiye ve yurtdışından uygulamacıların, eğitimcilerin ve düşünürlerin bir araya geleceği oryantasyon günleri için akreditasyon başvuruları, Haziran 2018’den itibaren http://aschoolofschools.iksv.org/ adresi üzerinden yapılabilecek.


Jan Boelen, Deniz Ova, Foto: Ilgın Erarslan Yanmaz

4. İstanbul Tasarım Bienali’nin görsel kimliği Zürih merkezli Offshore Studio tarafından tasarlandı. Websitesi ise etkinliğin yapım sürecine mercek tutacak, tasarım eğitimi etrafında tartışmaların gelişebileceği, bienale özel üretilen projelerden bazılarının uzun soluklu yapılara dönüşebileceği bir platform olarak kurgulandı.

“Okullar Okulu”nun yurtdışı tanıtım etkinliklerinden biri 19 Nisan 2018 tarihinde, küratör  Jan Boelen ve İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova’nın katılımıyla Milano Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilecek. Bienalle ilgili tüm gelişmeler http://aschoolofschools.iksv.org/ üzerinden takip edilebilir.