GÜNCEL

TÜRKİYE'DEN

YARIŞMA

27. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali Afiş Yarışması Sonuçlandı

26-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek 27. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali Afiş Yarışması sonuçlandı. Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun danışmanlığında Türkiye çapında düzenlenen ve başvuruları 18 Mart’ta sona eren yarışmaya toplam 252 afiş başvuru yaptı. Jürisi Prof Dr. Tevfik Fikret Uçar, Yrd.Doç. Umut Südüak, Grafik tasarımcı Volkan Ölmez, Sanatçı Ekrem Kahraman ve sanatçı Münip Bayraktar’dan oluşan yarışmada birincilik ödülünün yanı sıra iki yarışmacıya da yarışma şartnamesi dışında bir özendirme ödülü verilmesine karar verildi.


Yarışma birincisi Erman Yılmaz'ın afişi


Birincilik ödülü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Erman Yılmaz’a verilirken; Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun olan Murat Bektaş ile Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Aslı Geylan’ın işleri özendirme ödülüne layık görüldü.

Murat Bektaş



Aslı Geylan


Ayrıca jüri tarafından seçilen 49 afiş, bu yılki festival kapsamında sergilenmekle birlikte yarışma sergisi kataloğunda da yer alacak. Festival kapsamında sergilenecek afişler şuradan izlenebilir. Yarışmanın ödül töreni 26 Mayıs 2016 tarihinde Bandırma’da gerçekleşecek.