GÜNCEL

GMK'DAN

GÜNCEL

Üyemiz Ozan Akkoyun Stiftung Buchkunst 2022’nin Jürisinde

Almanya’nın prestijli tasarım organizasyonları arasında yer alan “Stiftung Buchkunst –Dünyadan En İyi Kitap Tasarımları” yarışması, her yıl uluslararası çapta en iyi kitap tasarımlarını belirlemeyi amaçlıyor. Dünyanın farklı ülkelerinden kitap üretimlerinin bir araya geldiği yarışmada, kendi ülkelerindeki yarışmalar kapsamında ödül kazanmış kitap tasarımları değerlendirmeye alınıyor ve seçilen işler, önce Leipzig Kitap Fuarı, ardından Frankfurt Kitap Fuarı’nda sergileniyor. 2019 itibarıyla Grafik Tasarım Sergisi'nin Kitap Tasarımı kategorisinde ödül kazanan işler de GMK ve Ofset Yapımevi işbirliğiyle Stiftung Buchkunst'a katılıyor ve sergilenme imkânı buluyor.


 

Bu yılki “Stiftung Buchkunst” yarışmasının uluslararası seçici kurulunda, üyemiz Ozan Akkoyun yer alıyor. Yarışmanın beş kişiden oluşan jürisi, 3-5 Şubat 2022 tarihlerinde Leipzig’de, 30 ülkeden gelen gelen 600 tasarım başvurusunu değerlendirmeye hazırlanıyor. 2022’nin en iyi 14 kitabının belirleneceği yarışmanın jürisinde yer alan diğer isimler ise şöyle: Márcia Novais (Portekiz), Gila Kaplan (İsrail), Aslak Gurholt (Norveç), Hans Gremmen (Hollanda)


 

“Stiftung Buchkunst” yarışması ilk kez 1963’te Leipzig’de gerçekleşti. Yarışma kapsamında seçilen işler, Leipzig Kitap Fuarı’nın yanı sıra 1991’den beri Frankfurt Kitap Fuarı’nda da sergileniyor. Almanya merkezli uluslararası kitap etkinliklerinden Leipzig Kitap Fuarı’nın bu yıl 17-20 Mart 2022, Frankfurt Kitap Fuarı’nın ise 19-23 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşmesi planlanıyor.