GÜNCEL

GMK'DAN

GÜNCEL

Graphis Protest Poster 2021 Seçkisi Belirlendi

Graphis, sosyal ve politik afişlerden oluşan “Protest Posters 2021” kapsamında ödül kazanan işleri belirledi. 1944’ten beri her yıl, grafik tasarım alanında üretilen afişlerden uluslararası jürilerce belirlenmiş tematik seçkiler yayımlayan Graphis’in Protest Posters 2 seçkisinde Türkiye’den dördü üyemiz olmak üzere yedi tasarımcının işleri yer alıyor.

“Protest Posters 2021” kapsamında Onur Aşkın, Birleşmiş Milletler için gerçekleştirdiği Wash afiş serisiyle Politik Afiş; Haluk Tuncay, Hafriyat’ın “Allah Korkusu” sergisi için gerçekleştirdiği işiyle Din Temalı Afiş ve Selçuk Öziş Black Lives Matter hareketine yönelik gerçekleştirdiği Racism işiyle Irkçılık Temalı Afiş kategorilerinde Altın Ödül kazandı.


Onur Aşkın, Wash, Afiş serisi, Müşteri: Birleşmiş Milletler


Haluk Tuncay, Allah Korkusu, Müşteri: Hafriyat


Selçuk Öziş, Racism / Black Lives Matter


Bülent Erkmen, Paris AGI Kongresi için gerçekleştirdiği trash it! işiyle Göç Temalı Afiş ve Ljubljana Afiş Festivali’ndeki “Başyapıtlar Sergisi” kapsamında yer alan Racism işiyle Irkçılık Temalı Afiş; Onur Aşkın da Mut Zur Wut için gerçekleştirdiği İklim Değişikliği işiyle Çevre Temalı Afiş kategorilerinde Gümüş Ödül kazandı. Bülent Erkmen’in yine Hafriyat grubunun “Alternatif Seçim Afişleri” sergisi için gerçekleştirdiği Yes işi de Politik Afiş kategorisinde Mansiyona layık görüldü. 


 

Bülent Erkmen, trash it!, Müşteri: Paris AGI Kongresi 



Bülent Erkmen, Racism, Müşteri: Ljubljana Afiş Festivali



Onur Aşkın, İklim Değişikliği, Mut Zur Wut



Bülent Erkmen,Yes, Müşteri: Hafriyat