GÜNCEL

GMK'DAN

ÜYELİK

Artık Öğrenciler de GMK Üyesi Olabilecek

GMK, bir süredir üzerinde çalıştığı GMK Öğrenci Üyeliği Programı'nı hayata geçirdi. Artık tasarım öğrencileri de GMK üyesi olabilecek ve GMK Öğrenci Üyeliği'nin katkı ve avantajlarından yararlanabilecek.


1978 yılında grafik tasarımın gelişmesi, tasarımcıların bir araya gelmesi ve haklarının korunması amacıyla kurulan Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK), 1993 yılından beri de Uluslararası Tasarım Konseyi'nin (ico-D: International Council of Design) bir üyesi.

Kuruluşundan bu yana düzenlediği etkinliklerle tasarımcıları farklı sektörlerle buluşturmayı hedefleyen kuruluşumuz, öğrencilerin kariyerlerine katkıda bulunmak amacıyla 2014 yılında GMK Öğrenci Üyeliği Programı'nı hayata geçirdi. GMK, bunun için tasarladığı etkinlikler ve çalışmalar ile öğrencilere destek olmayı amaçlıyor. Programın üye öğrencilere başlıca katkıları ve avantajları ise şöyle:

1. Portfolyo Günleri: GMK üyesi öğrenciler için düzenlenen "Portfolyo Günleri"nde, Türkiye'nin önde gelen ajansları ve tasarımcıları ile öğrencileri bir araya getiriyoruz.

2. Staj Olanakları: GMK'ye üye olan öğrencilerin reklam ajansları ve tasarım ofisleriyle iletişim kurmalarını kolaylaştırıyor, staj olanaklarından yararlanmalarını sağlıyoruz.

3. GMK Sergilerine İndirimli Katılım: GMK'ye üye olan öğrencilere, her yıl düzenlediğimiz Grafik Tasarım Sergisi'ne indirimli katılma olanağı sunuyoruz. Öğrenciler sergiye, eğitim sürecinde yaptıkları projelerin yanı sıra profesyonel çalışmalarıyla da katılabilecekler.

4. Profesyoneller ile İletişim: Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu, ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren kurumlar, ajanslar ve tasarımcılar ile iletişim halindedir. Üye olan öğrenciler bu olanaktan yararlanabilir, bilgilerini ve deneyimlerini artırabilir.

5. GMK Yayınlarına Ücretsiz Erişim: Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu, yayın çalışmalarıyla üyelerinin bilgi ve donanımını artırmayı hedeflemektedir. Üye olan öğrenciler, GMK yayınlarına ücretsiz veya indirimli sahip olabilir.

6. Ulusal ve Uluslararası Etkinliklere Katılım: GMK üyesi olan öğrenciler, yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenen sergi, seminer ve atölye çalışmalarına öncelikli olarak davet edilir.

7. Üyelere Özel Avantajlar: GMK üyeleri ve üye öğrenciler "GMK Dostu" kurumların sunduğu "özel fırsatlardan" yararlanabilir.

Üyelik Koşulları: GMK'ye üye olmak isteyen öğrencilerden, giriş aidatı alınmaz. Öğrenciler yıllık aidat ücretinin yalnızca yüzde 50'sini ödeyerek üye olabilir. Bu aidat oranı, öğrenciler lisans eğitimlerini tamamladıktan bir yıl sonrasına kadar devam eder.




Üyelik formunu indirmek için tıklayınız